嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

各位媽咪﹐我想買D鋪係地下的膠墊比BB係上面玩﹐邊度有得買﹖會唔會有陣膠味﹖

係咪好似砌圖甘﹐一塊塊自己砌﹖幾錢倒﹖

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 各位媽咪﹐我想買D鋪係地下的膠墊比BB係上面玩﹐邊度有得買﹖會唔會有陣膠味﹖

好多地方都有,如日本城,雜貨店,玩具反斗城.不過要睇清楚,我之前買咗一set以為係砌正方形,點知原來淨係砌到跳飛機架咋!
我要記得幸福......

別墅

Re: 各位媽咪﹐我想買D鋪係地下的膠墊比BB係上面玩﹐邊度有得買﹖會唔會有陣膠味﹖

嗰d一塊塊的地墊無咁好的, 尤其是一d無品質保證的, 報紙都報導過, 可致癌的. 但迪士尼近年新出一種, 一 set 幾塊, 大約3呎x3呎大, 品質可靠, 但我覺得好易散開.

而家好興一種叫做yoga墊的地墊, 一張過, 3呎x6呎 或 2.5呎x5呎, 百幾蚊一張, 多數都是卡通人物 (Thomas/Pooh/Kitty)有三層嗰種會厚d, 跌親都冇咁傷. 我覺得好好用. 在精品店或文具店都有得買. 你可以睇下啱唔啱用吖.

複式洋房

我都係用一張過的地墊, 又方便兼清潔容易.我買左係winnie the pooh 圖案, 係ELLA買,依家好多文具及雜貨店都有得買.

男爵府

唔該駛﹗我想問下你地講的Yoga墊大約幾錢﹖我想買厚少少的

別墅

3呎x6呎: $120-160都有, 視乎唔同的店舖和圖案.

大宅

半年前, 我都買咗一張3x6呎, 係家品屋買, 好似$100左右, 係哈姆太郎圖案, 真係好好用, 阿b試過數次跌咗落地, 好在有張墊咋, 另外容易抺, 不會咁易藏污穢....

複式洋房

我都有聽呢類yoga墊,但係去過好多賣家品既舖頭都冇或者賣晒呀.請問你地知唔知係有冇舖頭近官塘, 藍田或者灣仔依家有得賣?

大宅

咦! 我屋企果張係2層墊, 唔係3層! 唔怪得平過你哋d!

janettang 寫道:
嗰d一塊塊的地墊無咁好的, 尤其是一d無品質保證的, 報紙都報導過, 可致癌的. 但迪士尼近年新出一種, 一 set 幾塊, 大約3呎x3呎大, 品質可靠, 但我覺得好易散開.

而家好興一種叫做yoga墊的地墊, 一張過, 3呎x6呎 或 2.5呎x5呎, 百幾蚊一張, 多數都是卡通人物 (Thomas/Pooh/Kitty)有三層嗰種會厚d, 跌親都冇咁傷. 我覺得好好用. 在精品店或文具店都有得買. 你可以睇下啱唔啱用吖.

男爵府

I bought the mats from the Japan Home. 3 x6 ft. , 2 plys. $99.9.
Made in Japan

別墅

係呀, 有d只是2層的, 冇咁厚, 年幾前我買的也是2層, 嗰時冇咁流行, 只得2層果種, 仲幾貴添呀, 要成$148. 但現在愈出愈多, 自然平咗又改良咗啦! 3層嗰種真的好好多, 買嗰時記住睇清楚呀.

黎太 寫道:
咦! 我屋企果張係2層墊, 唔係3層! 唔怪得平過你哋d!

[quote]
janettang 寫道:

[/quote]

大宅

Toy's R, A-Z playmat, about $70, no smell, quite good

大宅

hI, all pretty mummy,

I want to buy a 3 layer's mat, do you know where can I buy it in Tuen Mun or Tsuen Wan.

Thank you

別墅

好多文具舖同精品店都有得賣, 你可以留意下商場裡面嗰d舖頭, 至於荃灣, 我見到海濱花園入面的文具店有售, 仲幾平添, 三層winnie the pooh 賣$120.

首頁

尾頁

跳至