懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

個女出世十幾日,我坐緊月又有少少感冒,唔知係我傳染左比佢定係因為著得少衫,呢幾日甘焗我唔敢幫佢著甘多衫,見佢訓教出到成身汗 聽到佢呼吸好多鼻水系個鼻到;(頭先打個黑痴d鼻涕好黃,甘佢係咪應該真係感冒

大宅

引用:個女出世十幾日,我坐緊月又有少少感冒,唔

原帖由 kila0725 於 13-04-19 發表
個女出世十幾日,我坐緊月又有少少感冒,唔知係我傳染左比佢定係因為著得少衫,呢幾日甘焗我唔敢幫佢著甘多 ...
有冇睇E生

複式洋房

回覆:好自責;(

岩岩去左急症醫生又話無事,唔食得藥;(淨係叫我睇緊d佢

大宅

引用:岩岩去左急症醫生又話無事,唔食得藥;(淨

岩岩去左急症醫生又話無事,唔食得藥;(淨係叫我睇緊d佢
醫生話唔係凍親?但點解咁多鼻涕?

禁止訪問

複式洋房

回覆:kila0725 的帖子

我坐月時都係咁,醫生都唔肯開藥俾bb,佢會自已好番,放心!

複式洋房

好大壓力好驚自己唔識湊整親佢!岩岩去急症都嚇到我喊,佢未拎出世紙去醫院要拎針卡我又唔知,又比c6鬧我係娘家坐月,夜晚自己湊已經好辛苦,c6點解唔可以體諒我仲要話我

複式洋房

引用:Quote:原帖由+kila0725+於+13-04-19+發表岩

原帖由 kiosk99 於 13-04-19 發表
醫生話唔係凍親?但點解咁多鼻涕?
醫生無講咩只係叫我留意有無發燒就叫我走得。

大宅

引用:好大壓力好驚自己唔識湊整親佢!岩岩去急症

好大壓力好驚自己唔識湊整親佢!岩岩去急症都嚇到我喊,佢未拎出世紙去醫院要拎針卡我又唔知,又比c6鬧:bas ...
唔好理c6嘅,其實佢都係緊張bb啫,宜家最重要係你同bb嘅健康,其他嘢唔好理!

複式洋房

回覆:kiosk99 的帖子

生完到宜家我都好努力控制自己情緒,我唔想有情緒病;(同其他人講又唔明,我係新手媽媽做咩都好騰雞,好驚做錯野。好錯呢到有得比我呻下

複式洋房

彩*

kila0725 發表於 13-4-19 06:58
個女出世十幾日,我坐緊月又有少少感冒,唔知係我傳染左比佢定係因為著得少衫,呢幾日甘焗我唔敢幫佢著甘多 ...

Hello kila0725
, 睇左醫生話冇事就安心D, 媽媽唔使太自責呀! 如果BB仲有鼻水盡量將bb打側瞓,BB床要遠離窗簾或大塵的位置, 保持屋企空氣流通,繼續留意BB 會唔會持續有鼻水、咳, 發燒、無胃口或者好扭計等唔舒服嘅徵狀。 大人有作病就唔好接觸初生BB, 媽咪要照顧BB唯有戴囗罩!
我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

公爵府

引用:好大壓力好驚自己唔識湊整親佢!岩岩去急症

好大壓力好驚自己唔識湊整親佢!岩岩去急症都嚇到我喊,佢未拎出世紙去醫院要拎針卡我又唔知,又比c6鬧:bas ...
我好明白你感受呀因為我果時生完帶b去健康院我坐唔到,個傷口勁痛

複式洋房

引用:Quote:kila0725+發表於+13-4-19+06:58+個女

原帖由 Vivian_C&G 於 13-04-19 發表
Hello kila0725 , 睇左醫生話冇事就安心D, 媽媽唔使太自責呀! 如果BB仲有鼻水盡量將bb打側瞓,BB床要遠離 ...
多謝你呀我宜家都唔敢訓只好望住呀b訓><

Vivian_C&G  您自己都要休息多D, 快D好返呀! 加油加油!  發表於 13-4-19 17:54

複式洋房

引用:Quote:原帖由+kila0725+於+13-04-19+發表好

原帖由 Shirleyloveyou 於 13-04-19 發表
我好明白你感受呀因為我果時生完帶b去健康院我坐唔到,個傷口勁痛
做媽媽真係唔簡單陀住十個月辛苦,生果時又辛苦生後更辛苦只係想身邊果個體諒下但佢就變成怪責我果個,個b我好辛苦生出黎無一個人會比我更緊張佢我又點會想佢病

公爵府

kila0725 發表於 13-4-19 17:45
做媽媽真係唔簡單陀住十個月辛苦,生果時又辛苦生後更辛苦只係想身邊果個體諒下但佢就變 ...
係呀!你唔好唔開心,你依家餵好bb,自己就爭取時間訓覺休息,好好保重,唔好畀自己病,因為坐月好緊要架!

首頁

尾頁

跳至