想生BB

跳至

首頁
23456...14

尾頁

子爵府

玫瑰花茶 發表於 13-4-22 23:46
我第一胎又係16w既時候冇左心跳,當時真係晴天霹靂,我以為12w後已經好穩定,原本想係入私家,但私家醫生話 ...
e.....我岩岩睇到你之前d post原來你已經順利生出一個bb啦???是否3次小x後就順利生出??

複式洋房

回覆:無咗心跳

草子,知道這消息,我心都好up丫,雖然難過但你要加油丫!

大宅

回覆:無咗心跳

我係瑪麗做過1次,做得唔好,2個月後又入左聯合做手術,好慘

子爵府

.

.

大宅

回覆 草子@ 的帖子

我一路都有睇你D POST家...睇到你呢個POST..我個心都好唔舒服...我雖然未BINGO過,但係巳經感受到你果種痛...但係你千其唔好放棄呀..好快阿B就會番黎你度家喇...希望你身體快D好番....加油...

子爵府

引用:Quote:原帖由+@吱喳@+於+13-04-22+發表同我

原帖由 草子@ 於 13-04-23 發表
本來訓咗好地地,點知俾姑娘開燈嘈醒, 醒咗就痛到生不如死可能夜麻麻無咁忙,d姑娘又拎暖水袋又問醫 ...
我都唔知呀……不過我明天都要返QE覆診,如果未排清就好似當日要立即入院做手術啦~
希望大家都快d清乾淨晒,重新再黎過!!

侯爵府

引用:Quote:玫瑰花茶+發表於+13-4-22+23:46+我第

原帖由 @吱喳@ 於 13-04-23 發表
我同你一樣呀!~我開頭都以為過左12W就好穩定,冇諗過會咁我又係睇私家醫生都係叫我去政府搞會好D~我當 ...
所有野(包括驗DNA)都係廣華幫我驗,佢地仲幫bb影相+打腳印比我做留念,老實講,已經事隔幾年,但我依然冇勇氣拎返出黎睇,次次攞出黎想睇,但最後都係收返埋,我其實已經好幸運,因為上天已給我兩個可愛的囡囡,第一次小產後,隔左半年,我就有左大囡,因為子宮曾經穿過,所以今胎一定要開刀生,怕陣痛既時候迫爆子宮,結果我36w既時候有陣痛,當時都唔知叫唔叫生得,後來醫生話穩陣起見,就即日開刀,呀囡咁就變左早產bb。到我囡2歲半,我再有bb,bb已經有心跳,但size一直都偏細,我地都有心理準備,到9wbb就停左成長,去私家做完刮宫後4個月就有埋細囡。其實我經期一向唔準,

侯爵府

引用:Quote:玫瑰花茶+發表於+13-4-22+23:46+我第

原帖由 @吱喳@ 於 13-04-23 發表
我同你一樣呀!~我開頭都以為過左12W就好穩定,冇諗過會咁我又係睇私家醫生都係叫我去政府搞會好D~我當 ...
頭先手快send左出去,繼續,我經期一向都唔準,第二次小產係遲成個月先排卵,後來睇返呢度jm講,原來卵子過熟都會有影響,咁我就響正常日數排卵果個月先開工,結果成功生左細囡,其實自己好想生多個,但經過小產及開刀生bb,加上年紀大左,身體已經大不如前,我覺得小產後一定要好好咁調理,加油,bb一定會好快返回你身邊。

侯爵府

引用:Quote:原帖由+@吱喳@+於+13-04-22+發表你好

原帖由 玫瑰花茶 於 13-04-22 發表
我第一胎又係16w既時候冇左心跳,當時真係晴天霹靂,我以為12w後已經好穩定,原本想係入私家,但私家醫生話 ...
仲有,我第一次小產因為排唔清,入左廣華刮宫,吉穿左不特止,之後仲搞到發炎,食左消炎藥,但惡露仍然小小小小咁流,最後去睇中醫,食中藥,當晩就排左一塊好似手指公頭一節咁大既組織出黎(唔係血塊,而係白白地紅紅地既組織),之後惡露就停左,我同c6當時都好憤怒,點解做左刮宮都會咁。果次我覺得自己真係超級唔好彩

大宅

DHA勳章 畀面勳章

睇左好多JM既分享,真係覺得生個BB吾容易,無論身體及精神都係一個非常大的考驗,所以我都想同大家分享下,抒發下我依家既壓力,我覺得自己就快爆。

我自己第一次IVF中了,心諗終於到我la,一直都吾敢係bk報喜(怕小氣),身邊朋友親人亦只有幾個知道。

到左5w,有一日無啦啦見紅,好驚,即刻入左急症,住左一晚醫院,早上排隊照陰超,係我前面有10個左右孕婦,當中有一半不幸bb沒了心跳,那時在門外聽住醫生一個個分析,感覺好像等死到我照時,因為bb太細未見到bb心跳,所以沒有再流血就比左我出院。

之後過左幾日,私家覆診,終於比我見到bb心跳,個時真係好感動,雖然好細,但感覺到那份生命力!

之後間中見紅,因為小小,所以都盡量休息,之後又冇咩野,到左前幾日,又係無啦啦放工後成塊護墊紅晒,個刻冷靜地打了電話比老公,收線後就忍不住

即晚又入左急症室,又住左一晚,幸好照到bb仍有心跳...但醫生解釋吾到為何流血的原因。

內心一直忐忑不安,請了假睡床4日,原本已好轉,沒再流血,前晚開始嘔吐情況更見嚴重,已經食吾多,身體好弱,今天終要復工,但昨晚又再流血...我到底怎麼了!?

身心都在受折磨,好驚好驚呀b隨時離我而去

子爵府

.

.

侯爵府

引用:睇左好多JM既分享,真係覺得生個BB吾容易,無

原帖由 dingbao 於 13-04-23 發表
睇左好多JM既分享,真係覺得生個BB吾容易,無論身體及精神都係一個非常大的考驗,所以我都想同大家分享下,抒發 ...
你一定要休息多d,唔好亂諗野,一定要有正能量,我陀住細囡既時候,5w流啡,到6w幾既時候流血,去睇急症,就話要入院,搞左一大輪,仲要比佢地嚇一嚇,又話見唔到心跳,唔知個bb仲得唔得呀咁,結果第二日去私家照,有心跳,size正常,我流啡流紅去到成10-11w先停,所以你都要加油,要對bb有信心!

大宅

DHA勳章 畀面勳章

草子@ 發表於 13-4-23 11:25
Ivf個到無幫你打安胎針?出血就卧床+安胎藥,除此之外,無咩可以做到,靠阿b自己。

...
個時做完ivf抽血正常吾洗打針,但抽卵後到依家早晚都有塞藥,我都知可以做既都做晒,但係真係好難受...

子爵府

.

.

大宅

DHA勳章 畀面勳章

玫瑰花茶 發表於 13-4-23 11:27
你一定要休息多d,唔好亂諗野,一定要有正能量,我陀住細囡既時候,5w流啡,到6w幾既時候流血,去睇急症, ...
多謝你
返工旁邊有個同事d香水味令我好難受,但又吾好意思同佢講....
已經成日想嘔,食吾落野,「上吐下流」,心情好難放鬆

子爵府

.

.

子爵府

.

.

侯爵府

引用:Quote:原帖由+玫瑰花茶+於+13-04-23+發表仲

原帖由 草子@ 於 13-04-23 發表
其實係咪一排咗個組織就要睇中醫清一清?我尋晚食完藥,今朝已經排咗舊組織出黎有2折手指咁大,暫時無再肚 ...
我有睇中醫調理,因為小產完成個人會好虛,好似唔夠氣咁,而且會出好多汗,樓主,你而家都要盡量休息,盡量唔好行咁多,等身體快d復完,仲有,千萬唔好吹風,如果呢個時候冷親就手尾長。

侯爵府

引用:Quote:玫瑰花茶+發表於+13-4-23+11:27+你一

原帖由 dingbao 於 13-04-23 發表
多謝你
返工旁邊有個同事d香水味令我好難受,但又吾好意思同佢講....
已經成日想嘔,食吾落野,「上吐下流」, ...
如果可以,不如帶口罩or用風扇仔吹散d味。

子爵府

玫瑰花茶 發表於 13-4-23 10:32
所有野(包括驗DNA)都係廣華幫我驗,佢地仲幫bb影相+打腳印比我做留念,老實講,已經事隔幾年,但我依然冇&# ...
你第一胎小x政府就幫你地兩公婆驗身?????唔係要連續3次小x先幫我地驗架咩???因為我知道政府係要連續3次小X佢都先會叫習慣性流產,先會幫兩公婆驗DNA果D~我第一胎政府都有拎bb去驗,都係驗DNA,同染色體,結果一齊正常,話我唔好彩.....叫我可以再試懷孕....點知第二次..又係咁...唉~
廣華咁好既....幫bb打腳印果d.....我QE冇......我宜家都係KEEP住之前D U/S相~

首頁
23456...14

尾頁

跳至