夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

因為個女已經上中學,所以都有六七年冇上BK,直至近來先上番,睇到好多各式各樣既夫妻問題,好心up,但係同時亦好感恩,因為我學懂放手,而家有一個超級好老公,超幸福家庭。以前既我同好多而家仲默默忍受緊既女性一樣,放唔低,唔願放手,心懷恨意,過著非人生活,其實,呢個世界好大,仲有好多幸福等住我地去爭取,祝願所有痛苦中的女性,同我一樣先苦後甜

而家個老公真係好好,我曾經真係唔再相信呢個世界仲會有好男人,原來真係未死哂。嚮再婚之前,我係一個好硬淨,好獨立既女人,自己揍大兩個女,事業收入都好唔錯,現任老公拍拖既時候都講過好欣賞我呢種性格。但再婚之後,唔知點解突然咩都出問題,身體差得好緊要,公司裁員,無啦啦有個情緒病,等等等等一大堆不如意,當時成個人變哂,脾氣又差,原因最後發現,我自己一個人捱左咁多年,以為自己可以揹起半邊天,工作上搏哂命向上爬,原來我一直收埋收埋好多壓力自己唔知,直至再婚既時候,突然覺得有依靠,當比自己鬆一口氣既時候,以前既壓抑反而即時爆煲,嚴重情緒病。待續。。。

禁止訪問

引用:因為個女已經上中學,所以都有六七年冇上BK

禁止訪問

回覆:adrian媽咪 的帖子

大宅

回覆:學懂放手,活得比你好!

情緒病既日子,老公推哂所有Job, 日日嚮屋企照顧我,煮飯洗衫,揍女教功課,全部一手包辦,就係咁,兩公婆就過左一年零收入,食積蓄既日子

呢一年,一家人所有時間都一起相處,培養左好深既家庭感情,特別係個女,而家錫我老公多過錫我

就係因為呢一年既經歷,改變左我同老公既人生態度。結婚前,我同老公都係專業人仕,事業大過天,搵錢保住優質中產生活係首要任務。不過一年過去了,我地明白到人生其實可以好短,珍惜同你愛既人相處既時間先係最重要,所以我地決定賣大屋,租細屋,搵少D,洗少D,一年先做一兩個Job。家陣連過慣中產生活,有嚴重公主病既女兒,性格同情緒都好過以前好多,愛原來真係好重要,幸福家庭同幸福婚姻都係要苦心經營,冇野係必然,就算我同我老公,每日都仲係會同對方起碼講十次唔該,多謝,愛你。

大宅

引用:Quote:原帖由+adrian媽咪+於+13-05-03+發表

原帖由 tracy1111chan 於 13-05-03 發表
我都吾知係咪學你話齋,之前抑壓得太耐,生活比之前好,但身體就好差!想同而加呢個老公生返個小宝宝,都好 ...
我都係一樣,試左好耐,終於有左兩個幾月啦,不過上星期突然冇左心跳,聽日覆診如果冇奇蹟,就要做手術啦。不過我地兩公婆好隨緣,唔算太難過,老公話唔想再試啦,因為佢見我好辛苦。。。。

複式洋房

回覆:adrian媽咪 的帖子

苦完啦,幸福已來臨你身上

子爵府

聽到樓主幸福很開心,真的,有很多嘢比錢比事業更重要!祝永遠快樂!

大宅

苦盡甘來

大宅

引用:樓主你真係好叻!自己一個女人仔都可以湊大

原帖由 Happy_Yeungbb 於 13-05-03 發表
樓主你真係好叻!自己一個女人仔都可以湊大兩個小朋友!而家苦盡甘來你要好好休養一下,好好享受下另一半帶 ...
我離婚果陣只係無業ftm, 十年由差D攞公援捱到中產,當年為左飬大兩個女果份爆炸力真係好勁,不過而家仍然有個好大遺憾,個大女學壞左,仲未回頭。

子爵府

-樓主好勁

別墅

畀面勳章

我都希望我放手後活得俾我而家哩個C6同佢屋企人好

大宅

子爵府

畀面勳章

正能量. Support

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

大宅

大家都要加油呀

大宅

慢慢行, 人生路好長! 加油!

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+Happy_Yeungbb+於+13-05-03+

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

下禮拜interview,見到樓主個ps好有正能量

男爵府

支持你, 加油

首頁

尾頁

跳至