懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

滿月之後出左個幾星期,試過用金銀花水抹,又試過勤用熟水抹,都唔退!而且換落去好乾燥"鞋烚烚"!有咩方法可以退左佢!

複式洋房

回覆:bb皮膚問題,有相,胎毒定濕疹

我個女都係咁,點算好?

大宅

回覆:kila0725 的帖子

我个仔滿月時又係感,要睇醫生,醫生話係濕疹。

大宅

應該係胎毒黎,我個女個陣都係咁,我咩都唔搽,只係同佢用金銀花沖涼,成日同佢抹面,只會令佢愈黎愈乾

禁止訪問

複式洋房

引用:應該係胎毒黎,我個女個陣都係咁,我咩都唔

原帖由 Ellalama 於 13-05-16 發表
應該係胎毒黎,我個女個陣都係咁,我咩都唔搽,只係同佢用金銀花沖涼,成日同佢抹面,只會令佢愈黎愈乾

...
宜家真係塊面仔好乾燥,我已經唔知仲可以查d咩令佢退快d

複式洋房

引用:我个仔滿月時又係感,要睇醫生,醫生話係濕

原帖由 mott 於 13-05-16 發表
我个仔滿月時又係感,要睇醫生,醫生話係濕疹。
甘有無比藥膏你個b查,定等佢自己慢慢退?

複式洋房

引用:回覆+kila0725+的帖子有濕疹或其他皮膚問題

原帖由 EW_EW 於 13-05-16 發表
回覆 kila0725 的帖子

有濕疹或其他皮膚問題真的很慘,嬰幼兒慘,家長也慘。以下是我個人經驗,希望幫到大 ...
我布煲金銀花抹面但成星期都無退過,佢一喊就爆晒出黎。愈黎愈紅,我b係飲奶粉既,唔知係咪太熱氣

禁止訪問

大宅

我個陣咩都唔搽嫁,由佢自己退!

大宅

畀面勳章

我仔仔細個時都係咁,之後去相熟藥房問,用呢個,茶左一陣開始退,第朝訓醒好左好多,大家可以試下。。。

侯爵府

大廚勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

似濕疹,之前有媽媽話查椰子油0k!可以試下

別墅

唔係濕疹,都唔係一達達,我個女以前都試過。係乾燥丫,bb仔要日日揸cream架!揸番啲水溶性嘅lotion啦!油性會阻塞毛孔。

大宅

醫生左一枝洗面,無药性 moisture cream(見圖)

複式洋房

引用:醫生左一枝洗面,無药性+moisture+cream(見

醫生左一枝洗面,無药性 moisture cream(見圖)
用黎洗面定係抹完面之後搽架!?

複式洋房

引用:唔係濕疹,都唔係一達達,我個女以前都試過

原帖由 rismama 於 13-05-16 發表
唔係濕疹,都唔係一達達,我個女以前都試過。係乾燥丫,bb仔要日日揸cream架!揸番啲水溶性嘅lotion啦!油 ...
我都有諗過唔係濕疹因為摸落去好似冬天大人皮膚乾燥爆拆甘,的尋日先開始幫佢搽cream,老人家成日話bb皮膚好好唔洗搽d咩!

複式洋房

引用:回覆+kila0725+的帖子咁有無每天bubu先?可

原帖由 EW_EW 於 13-05-16 發表

咁有無每天bubu先?
有呀,每日都有大便!

珍珠宮

畀面勳章

出到好勁...不如去看醫生啦,

好過你估估下,

搵個睇小兒皮膚既專科啦

我始終主張...有咩事睇左醫先算,

大宅

引用:回覆+kila0725+的帖子出到好勁...不如去看

原帖由 myaisha0435 於 13-05-16 發表

出到好勁...不如去看醫生啦,
讚同!

大宅

引用:醫生左一枝洗面,無药性+moisture+cream(見

我尋日同阿囡睇醫生又係濕疹,佢都比左呢支cream我試呀

首頁

尾頁

跳至