親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想問問, Baby boss 入面D職員係咪全部也講國語?

如果5歲小朋友, 只懂廣東話, 咪玩唔到?

cpcog  yes, all Mandarin but it would be ok. :) Don't worry!  發表於 13-5-28 10:18

公爵府

回覆:士丹利妻 的帖子

印象中係全部國語架,我仔仔去嗰時係6歲,因學校上中文課用國語教咗一年左右,佢都叫做聽到下,叻就無佢份。不過佢都好enjoy喎,我覺得唔會玩唔到,個個跟住做,人做佢做,又有身體語言,加上都5歲嘞,理解能力高,應該足以應付。我見有d人去日本嗰個都照玩,日本用日文其實咪仲唔明。

男爵府

danielboy 發表於 13-5-23 04:56
印象中係全部國語架,我仔仔去嗰時係6歲,因學校上中文課用國語教咗一年左右,佢都叫做聽到下,叻就無佢份 ...
謝謝你的分享同意建, 等我同老公傾下先HEEHEE

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

引用:想問問,+Baby+boss+入面D職員係咪全部也講

原帖由 士丹利妻 於 13-05-22 發表

我個女上次去4歲,少聽少講國語的,但一樣玩到,仲好投入,玩完一日之後,仲講多左國語。

男爵府

nico_tam 發表於 13-5-23 12:05
我個女上次去4歲,少聽少講國語的,但一樣玩到,仲好投入,玩完一日之後,仲講多左國語。

...

唔知農曆新年開唔開, 睇佢網頁冇寫

伯爵府

我小朋友也去過, 當時只有6歲又係5識刨冬瓜, 個邊d 姐姐, 哥哥超好人的, 又nice

見你5識會幫你架, 最重要玩的小朋友大多數來自HK 架 , 咁你咪放心好多

玩夠10種職業己很好了

個邊收6:00的

cpcog  My daughter played 17 jobs in one day!  :)  發表於 13-5-28 10:19

大宅

回覆 士丹利妻 的帖子

沒問題的, 我小朋友3歲幾都玩得很開心, 見到其他小朋友做, 他們就會跟住做.

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:baby boss?

上年我囡3歲半,無同行小朋友,完全唔識普通話,自己排隊自己入去玩,都玩左六七樣職業,無問題的。

CurryCheng  請問大約用咗幾咗時間玩呀? 同開幾點?? 因我星期五去喇!  thx  發表於 13-5-28 10:02

男爵府

peckykoo 發表於 13-5-23 12:45
我小朋友也去過, 當時只有6歲又係5識刨冬瓜, 個邊d 姐姐, 哥哥超好人的, 又nice

多HK小朋友玩

男爵府

MWFCHAN1 發表於 13-5-23 13:02
回覆 士丹利妻 的帖子

沒問題的, 我小朋友3歲幾都玩得很開心, 見到其他小朋友做, 他們就會跟住做. ...

男爵府

Mimmy 發表於 13-5-23 13:04
上年我囡3歲半,無同行小朋友,完全唔識普通話,自己排隊自己入去玩,都玩左六七樣職業,無問題的。

...

男爵府

睇到大家的分享, 好想同阿仔去, 不過要CHECK CHECK 新年有冇開先^^

THX ALL

禁止訪問

好媽媽勳章 陪月勳章

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:cherryird 的帖子

我只係六月平日去,walk-in 買

大宅

回覆:Mimmy 的帖子

我個仔5歲時玩過BAbyboss,先知唔需要識國語,跟住人哋做乜佢做乜,玩得超開心。舊年7歲去Kidzania,而家有d英文遊戲,就算唔識日文一樣玩得好開心!

大宅

回覆:manedith 的帖子

我都諗住帶我3歳半女去玩呀。想請問係咪媽媽全程見到小朋友?另外,附近有冇餐廳好食又坐得舒服?我諗住由朝早玩到大概黃昏,中途可以出去食嘢嗎?

CurryCheng  我都想知, 我星期五去  發表於 13-5-28 10:03

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

請問兩歲小朋友啱唔啱玩架? THX

cpcog  I guess not... they might feel scared to go in the room/area alone.  發表於 13-5-28 10:23

珊瑚宮

引用:請問兩歲小朋友啱唔啱玩架?+THX

原帖由 sytckm 於 13-05-28 發表
最好四,五歲以上

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

士丹利妻 發表於 13-5-22 23:55

都係跟住做,應該唔會玩唔到

上次我朋友個女都ok呀

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

sytckm 發表於 13-5-28 00:44
唔太岩

首頁

尾頁

跳至