時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

講到政府錯晒自己啱,咁妳又認罪

PS:爛生果捧一個人真有心,張張相都揀靚嘅先登model咁款,敵對果啲人嘅相,唔係抹汗就係高潮眼相,好嘢

]

子爵府

好簡單, 因為身有屎, 仲一褲都係, 唔到佢唔認, 作為見習律師的佢,
應該好明白 lee 點 ! ~~

咁大家拭目以待, 睇下蘋果幾時又封佢做 xx 女神.

侯爵府

回覆:點解妳又認罪

政府都放佢一條生路,出到庭外仲要口响响。 咁巴閉的話就庭裏面嘈,學d學生咁, 舉中指三鞠躬,睇下仲有冇得做律師?

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

日後應該都係入公x黨喇....出面邊有律師樓請佢

禁止訪問

大宅

路過...

講一講法庭程序先:
被告人必需"認罪"之後法官先會判 "自簽二千元、守行為十二個月"
而被告人"認罪"之前係要"同意案情" 官先會俾被告人選擇 "認罪"
如果被告人係對案情有爭拗既..官係唔可以俾被告人認罪..要開庭審單案既

今日陳見習律師選擇左"認罪"呢條路就等於要先"同意案情" 法官先可以判 & 從輕發落
所以如果陳見習律師完左單官司而在庭外唔認數既...大家睇清楚呢個人喇

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

http://www.am730.com.hk/article_mobile.php?article=161799

她說,接受簽守行為安排,主要是不想被審訊影響工作,而律政司給予簽守行為 的條件,她指作為被告當然是承認案情....
這亦是 慣例。

唔想影響工作....咁佢霸住條路時,有無諗過係影響人地工作丫。

她真係好唔掂!見到佢就反胃

禁止訪問

禁止訪問

大宅

陳小姐又想拿著數 (求法庭輕判) 又要威(聆訊後在庭外直斥警方:「推卸責任、混淆視聽。」)...呢種人大家睇清楚喇!

真係覺得自己理直氣壯既..當日又何必認罪? 應該在法官面前據理力爭!

珍珠宮

引用:講到政府錯晒自己啱,咁妳又認罪PS:爛生果

原帖由 agnesbeebee 於 13-07-04 發表
講到政府錯晒自己啱,咁妳又認罪

PS:爛生果捧一個人真有心,張張相都揀靚嘅先登model咁款,敵對 ...
lee啲人第時做律師千奇唔好幫襯:;pppp:

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

投降輸一半

香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

禁止訪問

禁止訪問

回覆:晞晞爸b 的帖子

禁止訪問

回覆:winifredwin 的帖子

子爵府

引用:我對律師已經冇乜respect。囗囗聲聲正義凛

原帖由 challenger 於 13-07-04 發表
我對律師已經冇乜respect。囗囗聲聲正義凛然,當日楊xx掌摑梁思浩件案,余若薇米又同康寶駒辯護。唔好話唔 ...
同意,當日我地唔滿意包官姪女打人案時,余大狀仲兇我地藐視法庭呀:;pppp:

子爵府

陳玉峰弟襲警罪成囚18周

【明報專訊】佔領中環行動秘書處義工陳玉峰被控非法集結的案件剛落幕,其胞弟卻惹官非。警方於去年6月上門調查一宗黑客入侵政府網站案件時,屋內的陳玉峰胞弟陳白山激烈反抗,警員被扯爛衫及叉頸等。他早前否認抗拒警務人員、襲警等3罪,昨被裁定全部罪成,判囚18周。
警查黑客案遇反抗

任文書工作的被告陳白山(22歲),據悉與行動不便的母親同住香港仔鴨脷洲邨利福樓一單位,由於收入微薄,兩人靠領綜援生活。被告被判刑後,雖獲准保釋外出等候上訴,但由於未能就另一宗傳票案件繳交罰款,故需隨警員回警署,未能即時獲得自由。
散庭情緒激動 與警對峙

在昨日散庭後,被告情緒激動,一度與數名警員對峙,又大罵「我尊×重你,你就××我!」擾攘約5分鐘後,他終回復平靜,隨警員離去。

去年8月3日,警員上門調查一宗黑客入侵政府網站案件時,被告一度不讓警員入屋,又與警員糾纏及向對方叉頸;警方搜屋時,他又抓破警員恤衫等。辯方曾指出,警方未按合法程序展開搜查,沒有即時出示警察委任證及說明入屋目的等。裁判官認為,由於案件涉電腦證據,警方展開埋伏行動,故未有即時出示委任證,但入屋後已作說明,故並非剝奪被告的知情權,被告卻暴力對待警員,終裁定其罪成。

裁判官認為,被告起初或因突然面對警員調查而不合作,但警員入屋後,他已一度回復冷靜,卻在未被挑釁下襲警,情况嚴重。辯方求情時指遇襲警員沒有永久傷勢。裁判官終判被告監禁18周,但批准他保釋外出等候上訴。

http://news.sina.com.hk/news/20130706/-2-3010388/1.html

琥珀宮

引用:路過...講一講法庭程序先:被告人必需\"認罪\"

原帖由 晞晞爸b 於 13-07-04 發表
路過...

講一講法庭程序先:
佢係庭內庭外說話不一,可唔可以去律師公會投訴佢有違專業守則?

子爵府

引用:陳玉峰弟襲警罪成囚18周【明報專訊】佔領中

原帖由 hightable 於 13-07-06 發表
陳玉峰弟襲警罪成囚18周

【明報專訊】佔領中環行動秘書處義工陳玉峰被控非法集結的案件剛落幕,其胞弟卻 ...
成家攞綜緩,自己就搞社運反反反唔養呀媽,怎會唔支持全民退保福利主義?香港再多D呢D人真係死得。

公爵府

回覆 csdenis 的帖子

反政府班人嘅裏面都有唔少係攞綜援嘅,所以真係好諷刺,政府養呢班人來反政府。其實呢班人咁有骨氣,就唔好攞政府錢la。

首頁

尾頁

跳至