論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

昨日喺cam睇倒個工人用我浴室抹手巾抹手,因第一天上班已交帶要分開,我唔鍾意同佢共用。問佢點解,佢話抹完都係即去揍BB乾淨D,我話你認為你果條唔夠乾淨就用多另一條,你咁講認為我條乾淨D,下次覚得我條面巾至乾淨D,就可以用我條面巾啦! 之後佢繼續認為自己啱,佢話喺麻麻家係比佢一齊用同一條抹手巾,我即刻火起,兩間屋人和話事的都不同,佢竟然仲打橫來講,我覚得要重新估計E個人,為拗而拗。我話ED係個人衞生問題,你明唔明,等如你條底衭可唔可以同我交換著? 真下等人

洋房

回覆:Iceman00852 的帖子

我個姐姐岩岩黎個陣仲用我既止汗劑(roll on)添 跟住我就好直接咁問佢 你係咪需要用 我送埋俾你啦
衛生問題 我好介意
之後就唔敢再用roll on

大宅

回覆:mama410 的帖子

屋企D野,多左個外人,根本無得防,只但求佢自律,除左話完佢,等佢知我巳知,佢偷偷地繼續都無辦法,ED咁嘅人,如果你鬧得佢嚴重,佢報復的話,只會自己吃虧。請無奈!

禁止訪問

回覆:喺cam度睇倒工人用我條抹手巾

子爵府

2024年龍年勳章 秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章

廁所廚房既抹手巾我家係共用既,唔覺有問題
你咁介意不如改用抹手紙,大家方便

男爵府

回覆:5R2H 的帖子

用抹手紙會地用到你窮,我家公主廚房抹手紙3-4日1卷已家我買最最最平抹手紙比佢

男爵府

回覆:mama410 的帖子

我個仲用我c6個指甲鉗,話佢仲答我,佢前僱主都係同佢共用指甲鉗……成日咩前僱主你係好野,人地唔會唔續你,我果次真係醒佢,有機會血液傳染病比人知唔知,佢仲答我唔知所以佢地用你支止汗劑小問題

wcpcelia  共用指甲鉗  發表於 13-7-8 09:06

大宅

引用:用抹手紙會地用到你窮,我家公主廚房抹手紙

原帖由 yandy.yandy 於 13-07-08 發表
用抹手紙會地用到你窮,我家公主廚房抹手紙3-4日1卷已家我買最最最平抹手紙比佢

...
我家抺手紙一日兩至三卷

男爵府

我都見過我姐姐用我們一家的抹手布,本來我覺得廚房果條佢用,廁所果條我們用。但是我又無理由叫她去完廁所去廚房抹架!
最後我早上自己換新的抹手,心理上減少共用。其實,除非用抹手紙,否則,佢貪方便咪一樣用。
咁我又唔會比咁多$買抹手紙,所以,都無法。

子爵府

我自己都無同姐姐分開抺手巾用~~
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

回覆:Momia 的帖子

佢用黎抹屋

大宅

引用:屋企D野,多左個外人,根本無得防,只但求

原帖由 Iceman00852 於 13-07-08 發表
屋企D野,多左個外人,根本無得防,只但求佢自律,除左話完佢,等佢知我巳知,佢偷偷地繼續都無辦法,ED咁 ...
好認同!之前個姐姐又係話極都要偷用我支走珠止汗劑,我於是放支就嚟用完嘅出嚟,偷偷買返支收埋嚟用。結果:姐姐用囇我放出嚟果支,開始有體臭,仲加水入去放出嚟果支,繼續用

大宅

我仲以為我潔癖, 原來大家都唔鐘意同工人用埋同一條抹手巾, 我自己係會收埋一條巾响自己房用, 放得出黎又點預防倒你個工人用定唔用呢?

珍珠宮

回覆:喺cam度睇倒工人用我條抹手巾

你工人都好好,去完洗手間有洗手,只不過用咗你條抹手巾!我個賓皇后,去完洗手間唔洗手,個廁所板上有尿跡!佢重偷用我仔洗校服洗衣袋放佢的底褲入洗衣機洗,我哋發現咗都無話佢,只有同佢講話送咗佢用過的洗衣袋俾佢,我會買新洗衣袋用嚟洗我仔的衫,提佢分開用,我哋都係笑住同佢講,無話佢!費時食佢加料餸!

男爵府

早幾日我老公發現工人用佢把梳梳頭...無拉拉佢把梳有2條長D既頭髮...唉...點解佢連梳都無..攪到我地2個掉左把梳放番晒我D護膚品入房LAW...唉...衣D野我平時響廁所做...而+要入房做...

大宅

引用:廁所廚房既抹手巾我家係共用既,唔覺有問題

原帖由 5R2H 於 13-07-08 發表
廁所廚房既抹手巾我家係共用既,唔覺有問題
你咁介意不如改用抹手紙,大家方便 ...
廚房我甚少入,除非工人放假,所以條抹手巾唔會用到。廁所因為每個人都會洗手,所以多機會用,我雖然不是有潔癖的人,都總覺需要分開。抹手紙太不環保,在家應該用抹手巾便可。

大宅

引用:用抹手紙會地用到你窮,我家公主廚房抹手紙

...
工人不是請來作客,我不會比佢用抹手紙

大宅

引用:我個仲用我c6個指甲鉗,話佢仲答我,佢前僱

我個仲用我c6個指甲鉗,話佢仲答我,佢前僱主都係同佢共用指甲鉗……成日咩前僱主你係好野,人地唔 ...
佢地D人毫無衞生意識,睇少眼都唔得

大宅

引用:我都見過我姐姐用我們一家的抹手布,本來我

原帖由 janicetsang 於 13-07-08 發表
我都見過我姐姐用我們一家的抹手布,本來我覺得廚房果條佢用,廁所果條我們用。但是我又無理由叫她去完廁所 ...
廁所加多一條比佢專用咯!

大宅

引用:Quote:原帖由+Iceman00852+於+13-07-08+發

原帖由 alicekeith 於 13-07-08 發表
好認同!之前個姐姐又係話極都要偷用我支走珠止汗劑,我於是放支就嚟用完嘅出嚟,偷偷買返支收埋嚟用。結果 ...
ED仲更加私人D嘅用品,更不可共用,真撞佢嘅鬼!

首頁

尾頁

跳至