懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:有冇BB係14年3月預產期?

3.31預產期,今日去左威記登記,仲未決定私家或共立醫院生
已Book左8.15去健康院檢查, 8.22照閃閃
請問多唔多JM有暈or嘔?會唔會好累好眼瞓?
我而家都無暈無嘔無眼瞓,除左個胸脹d之外都無嘜徵狀,間中三角位有小小陰陰痛

別墅

回覆 kbi 的帖子

謝謝呀,尋日提早去覆診終於見到閃閃啦,仲有聽到咁急速嘅心跳聲,醫生話好強而有力呀! 嗰一刻真係好感動。。。

大宅

引用:3.31預產期,今日去左威記登記,仲未決定私

原帖由 Poohbb330 於 13-08-03 發表
3.31預產期,今日去左威記登記,仲未決定私家或共立醫院生
已Book左8.15去健康院檢查, 8.22照閃閃
請問多 ...
請問排威院可唔可以網上排,或者fax呀?謝。

大宅

引用:我7月30日第一次去醫院,姑娘話我係高齡,

原帖由 凹凸小苦妹 於 13-08-02 發表
我7月30日第一次去醫院,姑娘話我係高齡,冇安排我去健康院,而且即時比咗兩個期,驗唐氏同結構,仲話要我 ...
我都高齡,請問排邊間醫院可以唔洗親身去排?我住沙田的,謝謝。

複式洋房

回覆:kkwing~ 的帖子

醫院一定要親身去排,帶埋c6身份証副本(若佢陪唔到你),住址証明,醫生証明信
威院婦產科登記係星一至五9;00〜5:00,所以我要請半日假登記
登記完比左下次產檢,驗唐氐既期比你,仲有附近健康院既資料,我即時打去健康院book期檢查

男爵府

kkwing~ 發表於 13-8-3 08:38
我都高齡,請問排邊間醫院可以唔洗親身去排?我住沙田的,謝謝。
PWH 唔洗親身去登記架, 我岩岩星期一媽咪先去幫我登記左.
我媽咪仲幫我去埋健康院登記
依家約左係醫院9月做唐氏同12月做第一之產檢, 係健康院9月做第一次產檢

大宅

回覆:kkwing~ 的帖子

相信你住沙田最近係威爾斯醫院,你可以打去問吓,我都唔太清楚

大宅

引用:相信你住沙田最近係威爾斯醫院,你可以打去

原帖由 凹凸小苦妹 於 13-08-03 發表
相信你住沙田最近係威爾斯醫院,你可以打去問吓,我都唔太清楚

...
我依加9w3d,今日同c6去c+照閃閃,點知,同驗到時一樣咁驚恐,ec話,阿b細咗一星期,仲照唔到閃閃,叫我地打定輸數

大宅

HI
第一胎
3月23預產
咩都唔識,多多指教

民房

回覆:有冇BB係14年3月預產期?

報到!係3月4丫! 今日去瑪嘉烈比人reject咗叫我要比呢邊嘅地址證明.... 未有新地址證明結婚證書又搞緊..... 要先返返去瑪麗排...... Aiya.......

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+凹凸小苦妹+於+13-08-03+發表

我依加9w3d,今日同c6去c+照閃閃,點知,同驗到時一樣咁驚恐,ec話,阿b細咗一星期,仲照唔到閃閃,叫我地 ...
咁你有無肚痛流啡?無就再睇定少少或搵多個照

別墅

引用:Quote:原帖由+凹凸小苦妹+於+13-08-03+發表

我依加9w3d,今日同c6去c+照閃閃,點知,同驗到時一樣咁驚恐,ec話,阿b細咗一星期,仲照唔到閃閃,叫我地 ...
你係邊度睇呀?我情況可能俾你還要差,個胎似4/5週,完成唔似9週,亦未照到閃閃!叫我兩星期再去照!不過當然有提有機會是個胎長唔大,要人工流產或自然流產!

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

回覆:有冇BB係14年3月預產期

版主示:請各準媽媽留意,由於2014年3月媽媽會已增設本文將會關閉。如需將本文移往該處麻煩pm我處理,多謝合作!

http://www.baby-kingdom.com/mother.php

雖然我在線,但可能行開左

首頁

尾頁

跳至