母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

Bb 八日人仔,全埋身人奶。健康院姑娘叫我唔好比佢超過三小時唔食奶,於是我較鬧鐘,三小時內佢喊食就餵,但有時都要叫醒佢食。究竟應該照姑娘噤做定佢喊要食先比?但每次食都係訓多過食,好難整醒佢!多數佢斷斷續續啜啜20-25 分鐘就算。究竟應該點做?

伯爵府

BB防敏心得分享勳章

引用:Bb+八日人仔,全埋身人奶。健康院姑娘叫我

原帖由 JMPIG 於 13-07-13 發表
Bb 八日人仔,全埋身人奶。健康院姑娘叫我唔好比佢超過三小時唔食奶,於是我較鬧鐘,三小時內佢喊食就餵, ...
真係唔可以超過三個鐘,你自己試下擠自己既奶出d多唔多,有時唔係bb眼訓。係綴得太辛苦太累先訓著。

男爵府

大廚勳章 BK Milk勳章

回覆:急:新手求助

BB 有冇黄? 冇黃就 Feed on demand, 有就要食密些, 直至退黄, 之後都係 Feed on demand.

BB 自己餓会叫, 唔使你同佢 set 時间表.

複式洋房

初生B全人奶的話唔好俾佢超過3個鐘唔食,有啲b真係唔叫餓架,盡量叫醒佢食,留意夠唔夠濕片。黃的話都會特別累,佢冇力食你就幫吓佢,食時慢慢用手擠奶(醫院姑娘教),令佢易食啲,食多啲

複式洋房

補多句,我朋友個仔出世頭2日都唔願起身食奶,如果等佢喊先餵就幣喇,2日後佢去醫院求救

複式洋房

未完全退黃就要餵密啲,因為人奶b退黃較慢。我就半夜由b訓,但7am到9pm,每2-3個鐘餵一次

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊