自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章

回覆:emiliarabbit 的帖子

官方圖

侯爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+beiette+於+13-08-13+發表我

原帖由 mama01 於 13-08-14 發表
我由阿女滿月條頸硬開始用揹帶,都遇過呢d"好心人",我望下佢就算,佢又唔係我咩人,自己個B都害咩。

...
如果我解釋左,佢都要咁“執著”,我唔會再同佢講野,行快兩步走左去……

侯爵府

畀面勳章

引用:Quote:beiette+發表於+13-8-13+18:49+我都

原帖由 懿仔媽媽 於 13-08-14 發表
我都試過,俾人話對BB背脊唔好。我睬佢都傻, BB佢平時坐得直過我呀! ...
係喎,d人就係咁奇怪,坐bb車又話熱,用咩帶又話對腰背唔好,手抱又話抱慣哂…… 想我點先……

侯爵府

回覆:beiette 的帖子

懿仔媽媽  人性  發表於 13-8-15 10:15

侯爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+beiette+於+13-08-13+發表我

原帖由 lichingyin 於 13-08-14 發表
我仔細個果個用aprica果隻揹帶,bb隻腳咪吊吊fing既?試過幾次阿婆阿嬸話對bb隻腳唔好,up一輪,關佢咩事呀 ...
唉…… 根本推bb車又話熱,咩bb又話對腰背唔好,手抱又話抱慣,唔抱bb喊又話做乜唔抱……

男爵府

每次我遇到呢d阿毛時,我都會當聽唔到,另個背脊去得住佢...

因為有d長氣得閒又固執既,聽到你開口的話真係會同你理論,湊仔已經無晒氣,仲要應酬佢? 嘥氣!!!:;pppp:

侯爵府

引用:每次我遇到呢d阿毛時,我都會當聽唔到,另

原帖由 Kirin_Lui 於 13-08-15 發表
每次我遇到呢d阿毛時,我都會當聽唔到,另個背脊去得住佢...

因為有d長氣得閒又固執既,聽到你開口的話真 ...
咪就係,重點係:我都唔識你。
親戚我會當傾計解釋下,雖然個心都係覺得佢多事:;pppp:

大宅

回覆:呢位呀婆,你放過我啦,我想教女唧..

呢個遭遇我都試過!我回呀婆:關你咩事!事後唸番自己好衰咁重語氣⋯

男爵府

回覆:esmehouse 的帖子

-

男爵府

陪月勳章

引用:咁樣~+

原帖由 beiette 於 13-08-15 發表
咁樣~
好舒服

禁止在頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 手指仔 的帖子

完全明白, 同我個大女(3歲30磅)出街都係一樣, 但我唔理人點睇, 因為將來辛苦係自己

侯爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+beiette+於+13-08-15+發表咁

原帖由 emiliarabbit 於 13-08-15 發表
好舒服
如果唔郁佢,我個囡可以係入面瞓成4個鍾

大宅

D人係咪咁多事? 關佢地咩事,個B又唔係佢地生

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 畀面勳章

我個女讀k1…搭lift返屋企…有個伯伯同我同lift…佢話我點解比個囡自己揹書包…話咁對個囡唔好 我都費時理佢

男爵府

陪月勳章

引用:我個女讀k1…搭lift返屋企…有個伯伯同我同

原帖由 tiffybb 於 13-08-15 發表
我個女讀k1…搭lift返屋企…有個伯伯同我同lift…佢話我點解比個囡自己揹書包…話咁對個囡唔好:ba ...
叫個阿伯咩囉

禁止在頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+tiffybb+於+13-08-15+發表我

原帖由 emiliarabbit 於 13-08-15 發表
叫個阿伯咩囉
我開頭都有應佢…話個書包好輕…點知佢就繼續話點唔好…應多句都費時

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

tiffybb 發表於 13-8-15 15:48
我開頭都有應佢…話個書包好輕…點知佢就繼續話點唔好…應多句都費時

...
咪係,唔通我同佢攞書包攞到F.5咩,我依家都係有個防走失BACKPACK比呀女,裡面有佢件外套仔同水樽,唔會好重,等佢習慣要攞自己嘢,多少都好,唔係第時佢唔肯自己攞書包......

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 beiette 的帖子

係假,如果當日無咗佢,我連飯都煮唔到..不過當個細路重咗就無噤好用,我嗰條依家放埋咗一邊LAW

首頁

尾頁

跳至