懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我下禮拜生但呢幾日我老公唔知做乜成日同我講話9成佢老母講嘅嘢....

叫我生完只可食飯同豬肉only仲話湯同菜都唔食得...我話食上奶湯水都唔得

仲日日同我講我唔一定有奶......blahblahblah
我話要揾bb幫手啜奶刺激下佢又話我唔一定有,啜乜... 未見過d老公咁,真莫名奇妙(9成個99)

我4/5月時我老公同我講唔好補,個b太大唔好好難生...我而家個b偏細又來緊張...乜都佢講晒啦...當初陀緊聽見敢怒不敢言,而家就生情緒好差,諗起好唔開心...好驚產後抑鬱

複式洋房

回覆:我老公好煩...想呻

我都係陀得唔開心。不過你老公都係緊張你身體。放鬆啲啦準媽媽

別墅

回覆:AliceFaFa 的帖子

呢個孕期真係麻麻...照顧我飲食的全是我媽安排,老公有幾關心真係得佢把口。我99開口叫我搵阿媽照顧添。我老公話佢呀媽煲薑醋比我,點知上禮拜先知只煲五斤薑醋,佢屋企成9個人,佢自己都唔夠食,比乜我食,好彩我自己準備。我真係好嬲,生完唔想見度佢地,而我老公我臨生都鬧交鬧到我喊...唉~ Alicefafa你因咩事唔開心

大宅

我都日日喊咁濟,好多野煩同嗌交。
又嘈bb邊個湊,坐月去邊坐,住屋問題,我仲要擔比個b會唔會比人搶…幾百樣野,逐樣煩逐樣嘈

珍珠宮

你唔需要同老公爭議什麼。bb 出世後,大家自然知道有無奶水。你想俾bb 啜就啜啦,不用老公批准架!
你媽媽幫你坐月?

別墅

回覆:ling_hk 的帖子

祝你盡快解決問題,唔開心好影響個胎。我未有bb都冇諗過我會憎我c6屋企

別墅

回覆:Minnie2010 的帖子

嗯~知道~就係驚冇但聽到更令人擔心,關佢男人咩事。No 我請陪月+我媽實會睇住,但我媽7x歲我都唔想要佢承擔太多。相反99係後生10年但終日由手好閒又得把口再經我老公搖距講廢話。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

bubu-ungugu 發表於 13-8-23 06:10
嗯~知道~就係驚冇但聽到更令人擔心,關佢男人咩事。No 我請陪月+我媽實會睇住,但我媽7x歲我都唔想要佢承擔 ...

做奶媽係會遇到好多障礙, 只要夠勤力同肯堅持, 就唔駛怕冇奶.

總之有人做炸兩, 我地只能夠做聾耳陳.

大宅

生完唔止可以食豬同飯,雞菜湯都得,只不過來來去去個兩款姐,我自己就覺得湯水好緊要,個陣差不多日日飲瘦肉汁,補充返營養,飲多d奶都多d! 如果你奶奶同你坐月應該無啖好食!有無奶睇唔出既,同埋佢唔明唔比bb啜又點會有奶呢?而家咩都唔好理啦,安心等bb來臨啦!加油呀

別墅

引用:嗯~知道~就係驚冇但聽到更令人擔心,關佢男

原帖由 bubu-ungugu 於 13-08-23 發表
嗯~知道~就係驚冇但聽到更令人擔心,關佢男人咩事。No 我請陪月+我媽實會睇住,但我媽7x歲我都唔想要佢承擔 ...
佢有佢講,聽完,你有你做就得啦。希望樓主不是跟99同住,99浄係得個講字,其實到時你自己決定自己食乜自己點湊B。你有個陪月鎮住,佢煮乜你食乜,除非你C6自己去買餸啦。你c6都係太緊張你同BB,咁佢自己又唔識先比人洗腦啫。我就生完豬,雞,魚(有鱗的)都食得,中醫都話得。叫c6如果緊張你就幫手練下換片片好過啦,到時你好唔得閒㗎。

別墅

回覆:bosch 的帖子

謝謝,我會學做聾耳陳。有時我真係尼唔住頸

別墅

回覆:Mochibaby 的帖子

好彩唔係同99住,亦係咁所以唔好識做人新抱
我老公聽度唔駛食就連比錢人買都唔願比啦。聽到唔駛補連淮山杞子呢d都要我去買自己比,所有關於我嘅嘢全部endup佢冇比過架。
謝謝你!

別墅

回覆:chingching27hk 的帖子

Thank you! 我唔餵咪又有嘢講。我情緒唔好,但連老公都唔支持真係唔開心。

我老公成日借d2要我比,生個仔我又要陀又一定要我pay多過佢。

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

唔好激氣啦, 你就黎生得....你老公樣樣都唔支持, 第日佢見到你同BB 關係好好佢就後悔

大宅

爸B勳章

聽到都嬲...索性塞本孕懷+產后的書..叫佢自己煲熟左先好講

別墅

引用:唔好激氣啦,+你就黎生得....你老公樣樣都唔

原帖由 hahasmilegirl 於 13-08-23 發表
唔好激氣啦, 你就黎生得....你老公樣樣都唔支持, 第日佢見到你同BB 關係好好佢就後悔 ...
唔臨生都唔嚟激我,真係要爆。我喊唔開心,bb會知會唔多郁

大宅

我呢, 都試過好嬲跟住喊左好耐, 之後我都好後悔, 我真係摸住住個肚同BB 講對唔住 ....

大宅

bubu-ungugu 發表於 13-8-23 15:23
唔臨生都唔嚟激我,真係要爆。我喊唔開心,bb會知會唔多郁
所以你就黎生真係唔好嬲, 搵人呻下

大宅

唔好諗咁多喇, 剩係就黎會見到阿B個得意樣 唔啱聽o既野咪樣樣"哦"左佢就算, 學JM話, 有無奶而家邊個知? 同佢嘈只會影響情緒。反而坐月果個月補得好, 身體好就永遠都係自己o既, 都無謂再同C6計邊個俾邊個唔肯俾。樣樣都要咁攤開黎講好無癮 自己搞得掂咪讚多自己兩句"叻叻"囉~

加油呀, mama-to-be

別墅

引用:Quote:bubu-ungugu+發表於+13-8-23+15:23+

原帖由 hahasmilegirl 於 13-08-23 發表
所以你就黎生真係唔好嬲, 搵人呻下
Thank you!

首頁

尾頁

跳至