自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

朋友係BB一個月時來探我地, 佢同BB玩玩下就咀對咀錫左BB一下!! 果下我呆左, 唔知點反應, 跟住一路望住佢, 驚佢又再錫BB. 後來諗住朋友一場, 同埋唔錫都錫左, 都唔知點出聲話佢, 就無左件事.

BB而家三個月, 前幾日, 佢又再來探BB, 今次金晴火眼望實, 點知....係BB打喊佬, 擎到個口大一大既時候, 佢又再錫落BB個口度!! 係佢自己都擎大口, 咁"HONG"落BB個口度!!

我做阿媽既, 一路都唔敢錫BB既咀, 驚傳D細菌俾佢, 最多都係錫下佢面珠!

naviegirl  男或女? 有或沒有口臭?  有或沒有養寵物?  發表於 13-9-3 14:52

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

你自然地 "嘩~ 好唔衛生呀"

禁止訪問

瑪瑙宮

引用:朋友係BB一個月時來探我地,+佢同BB玩玩下就

原帖由 kalmiahk 於 13-09-03 發表
朋友係BB一個月時來探我地, 佢同BB玩玩下就咀對咀錫左BB一下!! 果下我呆左, 唔知點反應, 跟住一路望住佢, ...
叫佢漱左口先好錫

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+kalmiahk+於+13-09-03+發表朋

大宅

引用:朋友係BB一個月時來探我地, 佢同BB玩玩下就

原帖由 kalmiahk 於 13-09-03 發表
朋友係BB一個月時來探我地, 佢同BB玩玩下就咀對咀錫左BB一下!! 果下我呆左, 唔知點反應, 跟住一路望住佢, ...
我一早同任何人講左只有爸爸媽媽先可以錫嘴,我唔想間接要同佢地嘴

男爵府

回覆:skymama926 的帖子

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

少d見

伯爵府

BK Milk勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 瞓得好勳章

直接同佢講唔錫得bb住, 驚有菌囉

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

完全接受唔到,我一定會出聲

大宅

做亞媽要識點樣保護 bb...要出聲先得

伯爵府

BK Milk勳章

回覆:好嬲啊! 點可以咁做架!

我奶奶咁錫我都直接出接,朋友食完煙一律唔比抱!

每天在家安胎...生活苦悶!但亦為迎接小新命的來臨而感到興奮和緊張!雖然生活苦悶,但有丈夫疼鍚和愛護。是我感到最幸褔的!

伯爵府

BK猜猜猜慶中秋

直接同佢講"NO"

子爵府

直接話唔合衛生啦!點知你有咩菌!

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

點解唔出聲?

伯爵府

媽媽o係小朋友未識保護自己既時候應該好好保護小朋友吧,唔係第時點教佢保護自己

丫雅    發表於 13-9-3 15:21

大宅

就係自己朋友更加要出聲話佢啦,唔話得都唔算係朋友啦...

珊瑚宮

2024年龍年勳章

你連出聲都唔敢,上黎講有咩用?

子爵府

回覆 kalmiahk 的帖子

下次如再係甘你先笑笑口同佢講, "你做咩偷左bb既初吻呀, 你呢個喊濕婆呀!" 跟手抱番bb, 幫bb抹咀再話"嘩, 好多口水呀, 姨姨你都好唔衛生喎, 下次唔好再甘做啦" 起碼叫做表左態又無正面話佢, 而正常人都會知道人地唔LIKE, 但真係有下次樓主就要強硬d, 有d人面皮幾尺厚

子爵府

好嘔

首頁

尾頁

跳至