在職全職

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

體力累 是當然的 但體力再累始終休息一晚後仍能撐到落去 但 心亦很累 身邊所謂親人一句一句怪責(有時有d事我真係冇做過 但冇人care誤會有幾多 硬受怪責次次硬食)一堆一堆要求 兩年黎積埋積埋個腦成日久吾久浮番出黎 很累了 比起體力的累 心的累更令我受不了 你們會嗎?

別墅

回覆:chicc222l 的帖子

體力下降,加上身邊各人唔體諒,給予無謂既揍B意見及指責,系好委屈。但為左BB快樂成長,我對自己有信心,一定好以沖破。
一齊努力,打低負能量,加油!

伯爵府

唔會.
我係有底線有立場嘅人,做人宗旨係問心無愧.
如果係誤會我會同有關人仕講清楚,假如人地
唔信我亦理唔到,咁唔好再來往囉.

禁止訪問

禁止訪問

大宅

回覆:身心很累

我有同樣case, 過來人,累,委屈,受誤會,啞忍,現在聽完笑笑囗:係呀!哦
就算,不要上心了。

複式洋房

回覆:身心很累

謝謝 解釋過不過可能過來人都會大約明白 說了亦不等於能解決(始終大家立場處境乜都吾同) 吾緊要啦 唯有自己放底吾太上心 需要時大家吾好見住 等時間沖淡

大宅

唔知邊個怪責, 所以好難講. 如果係老人家, 可以唔駛咁上心, 佢地要面對自己變老, 心理上都想搵返啲自我價值, 所以有啲人就會鬧下人令自己好過啲, 有時都未必真心的. 我屋企的"高層人士"都係咁.
如果唔係成日見既, 咪hea左佢算. 如果要見既, 咁咪直接向佢請教點樣可以做好啲? 佢真係有好意見既你會學到野, 佢講唔出既, 你問多幾次佢自然會收聲.
再講, 如果你自己有情緒, 對方明明唔係話你你都會覺得係, 相反放鬆啲的話, 佢係話你你都唔會唔開心的.

首頁

尾頁

跳至