母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

我而家8週,touch wood暫時身體狀態OK,一直全人奶所以想keep住餵大仔(12個月) 但係乳頭真係好痛,我相信唔關大仔啜得唔好事因為一直好好地,可能懷孕後特別sensitive呱? 我已經每次餵完奶之後搽羊脂膏,仲有d咩我可以做㗎? 我好想堅持,但係都真係好痛下我好驚頂唔住!

尋晚同今晚試過餵奶粉,大仔好似好唔鍾意,飲左4安就喊,平時飲8安以上人奶跟住好開心瞓覺。

有無經驗媽媽可以分享下? 或者其他同一條船既媽媽可以互相支持下?

禁止訪問

回覆:懷孕中餵大仔,乳頭好痛!

大宅

引用:我而家8週,touch+wood暫時身體狀態OK,一

原帖由 mabelyy 於 13-09-18 發表
我而家8週,touch wood暫時身體狀態OK,一直全人奶所以想keep住餵大仔(12個月) 但係乳頭真係好痛,我相信唔 ...
Seriously try not to feed la. I had bad experience before so better try to stop breastfeeding la

大宅

回覆:mabelyy 的帖子

妳有無睇過醫生,問一下情況是否可以繼續餵架?搽自己啲奶奶咪最有用囉

男爵府

hashtag影視迷勳章 玩具勳章

有左小b就唔適宜餵人奶啦,會子宮收縮

男爵府

叻叻勳章 畀面勳章 睛靈勳章

快停喇,宮縮就麻煩,唔好搏。

複式洋房

我之前餵人奶期間再有咗, 問過醫生佢話頭幾個月可以繼續餵, 但要視乎自己身體狀况, 結果我餵到20週大女自動唔食, 原因你懷孕期間, 因為汗爾蒙會轉變, 而導致人奶變味, 所以大女自動離乳!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊