懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

一早已安排及俾晒package錢同6299十月去北海道,到時bb得十週,咁係咪冇得退錢都應該唔好去呢? 求幫忙俾意見....

男爵府

回覆:應唔應該去旅行?

唉 又係呢個topic😒 都係嗰句 最壞後果係可能會因此小x 承擔到咪去lor

myaisha0435  唔止啦, 日本WOW 分分鍾畸胎  發表於 13-9-26 11:33

大宅

我而家9week,上個月本來去新加坡都冇去到,
其實睇你自己,我見好多jm都係咁去,
但我就擔心自己會太攰,又冇胃口

別墅

你一家人去,又唔係玩咩機動遊戲,自己又對自己身體有信心咪去囉!
你話依家已經成日覺得攰又會作嘔作悶既話,就留係屋企啦,你去咗都享受唔到!

複式洋房

引用:唉+又係呢個topic😒+都係嗰句+最壞

原帖由 placesday 於 13-09-25 發表
唉 又係呢個topic😒 都係嗰句 最壞後果係可能會因此小x 承擔到咪去lor

...
多謝意見!

複式洋房

引用:我而家9week,上個月本來去新加坡都冇去到,

原帖由 jojo728 於 13-09-25 發表
我而家9week,上個月本來去新加坡都冇去到,
其實睇你自己,我見好多jm都係咁去,
但我就擔心自己會太攰,又冇胃 ...
知道,真的要考慮。

複式洋房

引用:你一家人去,又唔係玩咩機動遊戲,自己又對

原帖由 nicolrtang 於 13-09-25 發表
你一家人去,又唔係玩咩機動遊戲,自己又對自己身體有信心咪去囉!
你話依家已經成日覺得攰又會作嘔作悶既 ...
咁依家身體仲ok,但係有d驚幅射,大人去就話啫....但係同呀b....

大宅

我建議你唔好去~
一來岩岩有左,坐飛機唔太安全,
而且初期容易累,去到都好似浪費左咁~
(我老公依家都成日想同我去旅行,但我都忍住叫佢唔好去)

仲有呀~日本真係去唔過~
未生之前就話je,依家有左就唔好駁,
我聽過有朋友講,話結婚前去日本,去完之後返黎做婚前檢查,
之後醫生叫佢地呢兩三年都唔好生bb,好似話係幅射之類~
我都係聽返黎~所以唔知真唔真,
但既然bb已經係你個肚,我就覺得唔好駁喇

複式洋房

引用:我建議你唔好去~一來岩岩有左,坐飛機唔太安

原帖由 ling_hk 於 13-09-25 發表
我建議你唔好去~
一來岩岩有左,坐飛機唔太安全,
而且初期容易累,去到都好似浪費左咁~
我都係驚尼樣呀....

男爵府

你害喜辛苦嗎?
如果冇咩量力而為
日本呢到深秋天氣忽冷忽熱
北海道已經幾涼,小心為上
去旅行成日坐車妳可能辛苦架

複式洋房

引用:你害喜辛苦嗎?如果冇咩量力而為日本呢到深

原帖由 Yokohamaling 於 13-09-25 發表
你害喜辛苦嗎?
如果冇咩量力而為
日本呢到深秋天氣忽冷忽熱
我唔辛苦呀,凈係冇乜胃口咋,我擔心果邊食物同環境,所以想聽下意見。多謝你!

別墅

回覆 baylorbear 的帖子

我剛6WK,
十月頭(8WK)去名古屋4DAY
十月尾(10WK)去KOREA做野3日

我SO FAR一D唔舒服都無,可能易累D,
不過去名古屋我都會改期, 或者一月先去, (其實自由行,行下食下唔辛苦的)

不過十月尾(10WK)去KOREA做野就真係唔知點... 或者等到12WK先去...同改唔搭MID NIGHT機
因為MID NIGHT機一到就做野好辛苦(平時都覺好辛苦)

其實你自己衡量下啦!最緊要自己心情愉快 :)

大宅

不要去,搭飛機唔好彩遇到氣流上下咁CHOK,都幾危險。
加上你去到,肚痛呀病呀,都唔知邊度搵醫生。
仲有,頭三個月,最好唔好行咁多,休息多D,唔通你過到去齋喺間酒店瞓,唔出去玩,咁去來都無謂。
北海道話就話唔近東京,但D水呀,食物,都唔知有無輻射。

其實,去旅行,你生完仲有好多機會去,但陀B呢D機會係睇緣份
你買左機票個D錢都係個幾千蚊,但唔值得去搏囉
不過你真係覺得自己可以承擔到個風險,可以去o既,但有咩事,自己唔安樂就唔好啦~

我自己本人就係,一日未生我都唔會去旅行就算只係坐船過澳門,我都唔會,因為意外就係意料之外,有好多野係估計唔到,無謂後悔一世。(好似講得嚴重左,但我真係咁諗架~~)

男爵府

我係日本住既可能我孕吐太勁壽司、拉麵,好多日本菜見到想嘔

日本野出街食就係炸既天婦羅、魚生、拉麵、烤肉、火鍋
孕婦又未必啱食
小心考慮下啦

複式洋房

引用:回覆+baylorbear+的帖子我剛6WK,+十月頭(8W

原帖由 Glamsa 於 13-09-25 發表

我剛6WK,
我多你幾日,依家6w5d,都冇乜辛苦,我覺得自己體力應該ok,但驚所謂幅射同埋家人擔心,你唔理幅射?

大宅

日本依家已經被爆d輻射超晒標同埋流入大海啦!d海產類既野我係一定吾會食! 吾好搏啦!:;pppp:

複式洋房

引用:不要去,搭飛機唔好彩遇到氣流上下咁CHOK,都

原帖由 domotocarol 於 13-09-25 發表
不要去,搭飛機唔好彩遇到氣流上下咁CHOK,都幾危險。
加上你去到,肚痛呀病呀,都唔知邊度搵醫生。
仲有,頭三 ...
你嘅意見同我d屋企人一樣,多謝呀!

複式洋房

引用:回覆+baylorbear+的帖子我係日本住既可能我

原帖由 Yokohamaling 於 13-09-25 發表

我係日本住既可能我孕吐太勁壽司、拉麵,好多日本菜見到想嘔
嘢食都係一大原因,乜都睇得唔食得,去都唔開心啦。你住在日本,對幅射有乜睇法?

複式洋房

引用:日本依家已經被爆d輻射超晒標同埋流入大海

原帖由 Yaleizh 於 13-09-25 發表
日本依家已經被爆d輻射超晒標同埋流入大海啦!d海產類既野我係一定吾會食! 吾好搏啦! ...
知道

複式洋房

頭3個月要好小心架,touch wood太操勞會流啡,到時喊住周圍搵醫生就唔好,我有個friend說係咁,大肚未過10週個個叫佢唔好去係都要去,去到流啡留醫,無得玩仲要非國人睇醫生埋單好鬼金,玩幾時都得,博唔博自己衡量,建議係bk爬文,太多人問呢個問題想搵人認同or去完無事等等...始終risks自己bare,for your own good 喳;)

Estama    發表於 13-9-26 12:37
Estama    發表於 13-9-26 12:37

首頁

尾頁

跳至