網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

話說因為搶到了「一元集運」所以這個月都很高興的在買買買,而且這幾天又有50元信用卡優惠,故前兩天又趁最後多買幾件,幸運的是連在28日買的昨天都到集運倉了,偏偏有件27日早上買的,物流顯示一直停在深圳,今早一看【已簽收】,興高采烈地以為終於都可以合併送貨了,但是那件貨超過了12小時狀態還是「待入庫」,我覺得奇怪,所以問了中通客服,他們竟然沒收過...... (待續)

大宅

回覆 citrine 的帖子

題外話: 賣家用的物流公司是「百世汇通」,如果你們的買家是指定用這間的話,就要求轉其他的,不但慢,而且送錯地方了。

續...
(我用的轉運商是中通,他們的集運倉在深圳。)
問了中通的客服後,他們答我應該是送貨的送錯地方,其他倉收了。他們會幫我打電話給「百世汇通」,查找貨物下落,十分鍾後客服回我

中通速递服务有限公司:香港集运a(2013-09-30 13:54:06):

我刚问汇通了,他们的人还没上班,您等等

仍在等待中,請祝我好運吧

大宅

今次真幸運,賣家很出力的幫我聯絡快遞公司,中通也於5時左右確定收到,正好趕得及及時用了那「一元集運」

已刪除用户

引用:今次真幸運,賣家很出力的幫我聯絡快遞公司

大宅

中通的客服也不錯,有即時回覆及跟進,已於6時合併了,希望快些收到。
(6.4kg)共18.51元,還有滿300減50的優惠,今次買得好抵。

大宅

畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆:第一次用國際轉運......出事了!!!

中通一元集運我都搶到, 但今次真係好激氣,星期五已比晒錢,一直查不到轉運資料,旺旺問,先知他外判了給COE送貨,星期六已到香港,今天早上打去問,話下晝會送, 但一直等都無,再打已無人聽電話 我送九龍灣商業區咋,都唔知幾時會收到

珍珠宮

醒目開學勳章

polpolchan 發表於 13-9-30 23:26
中通一元集運我都搶到, 但今次真係好激氣,星期五已比晒錢,一直查不到轉運資料,旺旺問,先知他外判了給C ...

淘寶中通客服揀直一流好好, 香港COE 簡直九流, 打去問嘢D客服男態度差, 講嘢又無尾音, 去到倉自取件又無人理, 企左十分鐘有多先有應下你, 仲要主要揾阿咩小姐先得

建議送唔到件都千祈唔好自取, 寧願叫佢地第二日再送

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

我剛有一單係「百世汇通」, 我開初都驚佢會慢...由賣家湖南邵阳出, 但竟然超出想像的快....賣家發貨又快....23日拍, 同日出貨, 25日中午已到左東莞, 趕得到4點前拍, 可即日出HK.....

另外, 我有個習慣係...每次拍左單後會同賣家確認一次個地址先.... 好似上次用4PX, 佢地個地址唔知咩事, 有張單係ARM, 有張又有D 錯左....好在有同賣家確認, 叫佢手改番....
Stay Hungry , stay foolish !!

大宅

hinhin_ma 發表於 13-9-30 23:43
我剛有一單係「百世汇通」, 我開初都驚佢會慢...由賣家湖南邵阳出, 但竟然超出想像的快....賣家發貨又快.. ...23日拍, 同日出貨, 25日中午已到左東莞, 趕得到4點前拍, 可即日出HK.....

咪就係得去東莞果段快囉,第二日就去到東莞,可惜中通個倉在深圳-_-!

2013-09-27 15:42:26卖家已发货

信息来源:淘宝

2013-09-28 00:00:58到泉州市【泉州分拨中心】
2013-09-28 00:02:28泉州市【泉州分拨中心】,正发往【深圳分拨中心】
2013-09-28 22:52:11到东莞市【虎门分拨中心】
2013-09-28 22:52:36东莞市【虎门分拨中心】,正发往【深圳分拨中心】
2013-09-29 00:47:22到广州市【深圳分拨中心】
2013-09-29 04:25:26广州市【深圳分拨中心】,正发往【深圳共乐站】
2013-09-29 08:10:04到深圳市【深圳共乐站】
2013-09-30 00:23:59已签收

29號到深圳,跟住唔知送鬼左去邊,到30號13:00點中通都話無收到件貨。

佢話佢地個倉在西鄉,不是共樂站,追到5點幾至搵得番。

當然兩邊的快遞都話係對家問題。

首頁

尾頁

跳至