跳至

首頁

尾頁

複式洋房

月華街媽咪?

請問有無住月華街媽咪?

複式洋房

Re: 月華街媽咪?

hello, 我都係住月華街架, 但我今年6月預產期, 第一胎, 你呢?
baby
該用戶已被刪除

複式洋房

smakbabyhealthcare

我個仔都係十四個月,大家可以做朋友……我平時要番工,星期六/日放假,你呢?

chloriswwl

第一胎要小心D,有時間上來傾下……我個B都係第一胎,佢依家十四個月啦……

複式洋房

我好慘呀, 本來份工好好地, 點知上年九月老闆突然同我講公司生意唔好, 叫我返半日出半份糧先, 叫我頂住幾個月, 等過左幾個月生意好d, 再返回全日喎, 咁我諗我係這間公司都做左9年, 咁見公司有難咁咪諗住一齊共渡難關囉, 點知就係黎個時後, 我12月的時後就發現自己有左, 嘩, 真係唔知點算, 同老闆講, 跟住佢叫我生不用胆心, 佢最初未知我有bb的時後話很快就可以返回全日, 跟住知我有左後就話放完產假後我應該可以返回全日, 但1月過後佢就話放完產假後叫我不用返啦, :-( , 真係唔高興 :cry: , 但都無辦法, 本來我份工都係返5日, 幾好架, 但現在就唔係咁好啦, 可能生完之後自己帶bb啦, 係喎, 你呢? 誰幫你睇bb呀?
你知啦, 我係第一胎, 咩野都唔識, 以後請你多多指教
baby

複式洋房

你公司敢衰,可以告佢,去平機會……

我阿B依家係我媽咪湊,遲D過著年會由印印同埋奶奶一齊湊……

複式洋房

我99住月華街,我都住得好近!
Welcome to visit Kolby & Cheryl's Blog
http://hk.myblog.yahoo.com/ilove-kachun

該用戶已被刪除

複式洋房

smakbabyhealthcare:
唔好意思﹗我一放假就顧住湊仔,無上網……
我bb係12/11/05出世,大你個囡囡小小……
我都有報playgroup,不過未輪到……
好啊﹗我都好想個仔識多d朋友……或者我地可以去月華街公園一齊玩……
該用戶已被刪除

複式洋房

嘩! 你就好啦, 有人幫你睇bb, 現在你個bb一定很好玩啦, 咁bb係咪都係月華街到住呀, 你奶奶過來幫你睇住bb同印印呀?
baby

複式洋房

多謝你的支持呀, 我會盡量控制我的情緒, 我會盡量開心d架啦, 我都希望bb可以成日笑, 第日我有咩野唔識就請多多指教啦
baby

複式洋房

chloriswwl

無辦法啦…我都好想自已湊,依家bb開始大個啦,真係幾好玩……

smakbabyhealthcare

我有報基教,但依家等緊回覆……另外之前都有參加####的playgroup……

該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

複式洋房

smakbabyhealthcare :

我會在qe生, 暫時到現在我都好滿意佢個邊的服務, 佢地幫我照超聲波, 第一次只睇到bb的心跳, 第二次就要照住抽胎水,但d內臟都係照唔囇, 下次回去再可以照多次, 哈, 我赚左啦 , 不用出去照私家, 等下次佢唔幫我照我才去私家照 :lol:
baby

複式洋房

smakbabyhealthcar

你講得對,我星期六日湊阿B都係非常忙,有時連飲水時間都無……故星期六日都無得上網……

你BB識講野同埋行未呢?

複式洋房

chloriswwl

你為什麼選QE唔係聯合呢?
QE咁好有得抽胎水,我果時係聯合都無……

你要開心D做個開心媽咪,BB第二時都開心D……得閒多D上來吹水啦……

另外你選順產定剖腹呢?

大宅

好媽媽勳章

不如大家(BB)約埋出來玩啊,~~~我我都係住觀塘,
是全職媽媽,有時都覺得幾悶啊~~~~~~~~ :-(
我BB已經1歲2星期大啦

別墅

Hi,我雖然唔係月華街媽咪但是住觀塘.
小龍女

首頁

尾頁

跳至