跳至

首頁

尾頁

子爵府

英屬婦女島註BK分站~Part 6

各位靚太,

今次勁呀, 呢個part 5開咗個多月巳過2000個post, 所以我要趁CNY前開定個PART 6比大家繼續chat chat chat先!

[size=large]英屬婦女島註BK分站~Part 5

[size=large]英屬婦女島註BK分站~Part 4

[size=large]英屬婦女島註BK分站~Part 3

[size=large]NEW: Any UK educated mommy here! Let's chat!

大宅

Re: 英屬婦女島註BK分站~Part 6

我第一個報到!

侯爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

cyl,

英國都係打 5 in 1 架, 另加腦膜炎同肺炎針.
ALL ANIMALS ARE EQUAL, BUT SOME ANIMALS ARE MORE EQUAL THAN OTHERS.

侯爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

[size=x-large]皇太后Jelly,

何媽通輯你咁耐你終於蒲頭, 你真係懶到呢...... 我先前

ALL ANIMALS ARE EQUAL, BUT SOME ANIMALS ARE MORE EQUAL THAN OTHERS.

子爵府

cyl299

就係o的mami 唔想個bb受咁多針,先打混合針, 你仲話同個囡一支支咁打. 比你個囡知道

子爵府

jelly

囡無個仔咁好湊. 唔知係咪有個仔覺得辛苦

大宅

一姐,
昨日11111幫你去waitrose買左奶泵啦,我老公3月中回英,他應該4月頭返港的,到時我叫他帶回港給你吧

11111,
這個星期五你大囡放假啦,你想幾點來呀 昨晚我用另一個recipe整瑞士卷成功左啦,到時用這個recipe整吧
昨日唔該晒你幫一姐買奶泵呀,星期五比番錢你啦

jelly,
你好 你就是一姐個家姐

avalyl,
我地現在決定去邊度食呀

子爵府

11111 & RITA,

唔該晒大家呀! 我個姨甥晌4月返HK, 唔知11111妳方便留個CONTACT比我嗎, 我會叫佢嚟妳果邊比$ + PICK UP的! THX...

大宅

yokongi

I also want the receipe of 瑞士卷.....

I realised that yr house has cake everyday wor..

I wish I can live next to u..

子爵府

CYL,
妳今日點呀? 妳HB返到身邊應該安心D喇!
噖日同妳講果間學校係晌向葵涌果頭架!
cyl299 寫道:
我第一個報到!

大宅

pigpig,
如果你住我隔離,恐怕你到時叫我唔好整比你食啦,因食厭啦
瑞士卷:1) 蛋黃 4隻, 砂糖 40g, 沙拉 油55g, plan floul 70g,baking powder 2g,奶2湯匙,奶粉3g,vanilla flavouring 少少,
2)蛋白4隻,砂糖40g,鹽1g(打至企身)
首先將蛋黃和糠打至淡黃色,加入沙拉油和其它材料再加入篩好的粉,然後分兩次加入打好的蛋白,
焗20分鐘用180度gas

大宅

一姐

有時家姐仔都可以幫手嘅,但係有得玩亞媽姓咩唔記得啦 :-( 我係hk時有請工人,但唔夠3個月要換人,唔夠2年已經頂唔順唔用啦,可能我用工人時我冇返工架,日對夜對佢地做嘢方式我敎極都話唔記得,勞氣死 咪令願辛苦d啦

唔使唔該,舉手之勞,我星期五會見到rita架,不如我交返比rita妳同佢contact啦!

rita

我尋日整咗個朱古力海綿蛋糕呀!成功咗 好開心,我決定要學亞'貿'
星期五照舊11點啦,我想學埋pandan cake呀

大宅

twingirl,cyl299,一姐,avalyl

我99就係有佢自己果套,我生第一個坐月時我同佢有d唔啱架,好似姑娘叫我餵人奶就唔好食行血東西,佢偏要我食,我唔食就帶個朋友來我家講說話比我聽,佢朋友話'如果我係佢個女記打巴我 99仲要同係uk大仔講我的不是,個大仔就同62講,62再打返hk比我hb講叫我hb唔好咁就我呀 呢個電話係我訓訓吓偷聽到架,當時我好嬲仲偷偷 :-( 仲有好多好多......不過我係明白99咁樣都係為我好,所以老人家嘅嘢,就到就由他吧 :lol:

大宅

[quote]
wawa 寫道:
cyl299

就係o的mami 唔想個bb受咁多針,先打混合針, 你仲話同個囡一支支咁打. 比你個囡知道

大宅

yokongi

won;t be la..
I like cake very much..
so I will be very happy to consume all yr cake (if u don;t mind)

Let me try the recipe sin

大宅

一姐
今日做完check up, 醫生提意我催生, 我同老公想等多少少睇下bb會唔會自己出世, 所以book左14號入院呀...

大宅

11111 寫道:
twingirl,cyl299,一姐,avalyl

我99就係有佢自己果套,我生第一個坐月時我同佢有d唔啱架,好似姑娘叫我餵人奶就唔好食行血東西,佢偏要我食,我唔食就帶個朋友來我家講說話比我聽,佢朋友話'如果我係佢個女記打巴我 99仲要同係uk大仔講我的不是,個大仔就同62講,62再打返hk比我hb講叫我hb唔好咁就我呀 呢個電話係我訓訓吓偷聽到架,當時我好嬲仲偷偷 :-( 仲有好多好多......不過我係明白99咁樣都係為我好,所以老人家嘅嘢,就到就由他吧 :lol:

好彩我同老公有聽產前講座, 姑娘話唔好食既野老公記低左, 6299諗住整比我, 老公鬼咁緊張鬧6299, 話要過左兩星期先比得我食架!

大宅

cyl299

我同hb都有聽產前講坐,但係99冇麻,就算有佢都有佢自己果套,以前d女人咪又係咁食 :-|

妳預產期幾號呀,早d生咪可以係屋企過年囉

大宅

11111,
那麼星期五見啦 ,到時ginny有bb玩了 !你好叻女喎,整到朱古力蛋糕

pigpig,
鬼叫你住得咁遠咩,就算gathering你都來唔到,如果唔係到時整比你食啦,不如你諗諗25號出來見下大家啦,如果唔係下次我唔比recipe你架 嚇下你都好呀

cy,
14號情人節喎,那麼明年的情人節你們一家三口可以一齊慶祝了

大宅

Jelly,

今次冇彈開嗱, 佢自己去咗'朗'口止血 C嘢, 我d衰嘢你咁記得

你去左stanley呀, 正呀, 果時响HK我時時都去架, 同埋lamma island 哈哈, 小娃都係口不停啦, e家連細佬都係咁, 簡直人都'din'

喂老友, 係咪個trainer唔掂呀 佢真係好唔掂呀 大王根唔根佢?哈哈, 你仲乜叫Jello開口呀?

Liam有冇good boy? 適應哂學校d病菌未?•
我本來諗住比marc番一,二曰nursery架, 不過湊同接都係個問題...咁就拖到家吓囉 不過佢今年9月會正式番小娃間學校lu 佢個洩人呢排好難攪, 佢開到kitchen個gate喇 每朝都同我toast成4,5塊麵包, 又將d牛油, 花生butter攪到1pat嘢 每朝又偷糖食, 仲洩到攞起電話,
話要打電話比lee lor叫警察捉走姐姐, 姐姐好naughty喎

首頁

尾頁

跳至