興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

如題。請指教。剛帶回家十日左右,已斷左奶,現在食雞肉撈飯同狗糧。

第四日開始見到便便有白點,過多兩日見到蟲蟲、白色的。可食可玩可瞓。

請問是否去狗舖買杜蟲薬便可?
咁小年紀是否可吃薬?

大宅

引用:如題。請指教。剛帶回家十日左右,已斷左奶

原帖由 musnis 於 13-10-12 發表
如題。請指教。剛帶回家十日左右,已斷左奶,現在食雞肉撈飯同狗糧。

第四日開始見到便便有白點,過多兩日 ...
肚有蟲。。食杜蟲啦。。說明書有教,通常半歲以下要食得密d..約兩星期至一個月一次。。半歲到一歲就三個月一次。。一歲後就半年至一年食一次。。。同埋食個陣要跟返佢重量去食同買。。

子爵府

回覆:一個半月蝴蝶犬BB,便便有蟲蟲

另外兩隻BB一齊,蟲蟲會否野另外一隻?

子爵府

引用:Quote:原帖由+musnis+於+13-10-12+發表如題

原帖由 nat.nat.nat 於 13-10-12 發表
肚有蟲。。食杜蟲啦。。說明書有教,通常半歲以下要食得密d..約兩星期至一個月一次。。半歲到一歲就三個月 ...
謝!係咪去狗舖買就得?

伯爵府

我個幾隻就打針時叫獸e比埋佢食,自已餵佢吾到。

大宅

引用:另外兩隻BB一齊,蟲蟲會否野另外一隻? +

另外兩隻BB一齊,蟲蟲會否野另外一隻?
基本上就唔會野到其他狗狗嘅,但正常所有狗bb有冇蟲都要食㗎...

大宅

引用:Quote:原帖由+nat.nat.nat+於+13-10-12+發

謝!係咪去狗舖買就得?
你穩陣d第一次唔識咪去醫生到買囉,順便教埋點食點餵,之後有經驗啦,咪去狗店買囉,會平過醫生買嘅正常。。

大宅

引用:我個幾隻就打針時叫獸e比埋佢食,自已餵佢

原帖由 anson2007 於 13-10-12 發表
我個幾隻就打針時叫獸e比埋佢食,自已餵佢吾到。
我自己餵㗎咋。。沒可能次次都揾醫生餵嘅,都要自己學,唔肯食咪用小小零食夾住粒藥俾佢食,之後即刻"管"佢飲水。。我次次都得。。

子爵府

引用:Quote:原帖由+musnis+於+13-10-12+發表謝!

原帖由 nat.nat.nat 於 13-10-13 發表
你穩陣d第一次唔識咪去醫生到買囉,順便教埋點食點餵,之後有經驗啦,咪去狗店買囉,會平過醫生買嘅正常。 ...
買左啦!第一次食薬又冇反抗喎初初同佢玩下D牙同舌頭,玩玩下放左落去就得左希望佢地大D餵薬都咁乖就好

水晶宮

Take 1 more time after 2 weeks if poo poo still have worms.
Puppy should take once a month.

子爵府

我係在狗舗買藥
咁細隻, 一般都仲喂緊浸糧,
我通常將粒藥浸溶, 溝埋濕糧一齊喂.

首頁

尾頁

跳至