少年成長

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

想請教有小朋友㧜緊牙或㧜過牙的媽媽,你地煮什麼比小朋友食?佢地食野時辛苦嗎?

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:想請教有小朋友㧜緊牙或㧜過牙的媽媽,你地

原帖由 cissie 於 13-10-21 發表
想請教有小朋友㧜緊牙或㧜過牙的媽媽,你地煮什麼比小朋友食?佢地食野時辛苦嗎? ...
辛苦只係頭幾日,習慣左就無事。不過儘量唔好食太硬既食物囉。

子爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

係呀,真係唔好食太硬嘅食物,尤其係有骨嗰啲,我仔之前試過食完甩咗两粒碼仔,連鋼線都變形

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

aniceleung 發表於 13-10-22 13:49
係呀,真係唔好食太硬嘅食物,尤其係有骨嗰啲,我仔之前試過食完甩咗两粒碼仔,連鋼線都變形 ...
下?咁點算呀?再返牙醫到?有冇比牙醫閙呀?小朋友驚吾驚呀?

子爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

梗係有俾牙醫丙啦,之後牙醫話你咁樣唔單止箍得唔靚,箍嘅時間仲會加長嚇到我仔而家咩硬嘢有骨嘢都唔敢食,成日都係豆腐,肉餅,蒸旦囉

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:想請教有小朋友㧜緊牙或㧜過牙的媽媽,你地

原帖由 cissie 於 13-10-21 發表
想請教有小朋友㧜緊牙或㧜過牙的媽媽,你地煮什麼比小朋友食?佢地食野時辛苦嗎? ...
我仔照食喎, 雞腳,雞翼,排骨等, 就咁食,冇特別服侍。

起初一,兩個月唔慣, 慢慢都冇嘢, 我仔㧜咗一年多啲。

子爵府

回覆 aniceleung 的帖子

請問你仔仔幾多歲砸牙?
我個女快8歲, 個人又瘦, 我c6話唔增磅就無得砸牙 !
因為主必親自從天降臨,有呼叫的聲音、和天使長的聲音,又有 神的號吹響,那在基督裡死了的人必先復活。以後我們這活著還存留的人,必和他們一同被提到雲裡,在空中與主相遇,這樣,我們就要和主永遠同在。

子爵府

回覆 LLK 的帖子

我仔箍嘅時候係十二歲,而家剛箍咗一年多啲,本身我身都唔係肥,而家更加好似練輕功水上飄咁嘅身形因為唔係好食到嘢

子爵府

回覆:aniceleung 的帖子

thank you

因為主必親自從天降臨,有呼叫的聲音、和天使長的聲音,又有 神的號吹響,那在基督裡死了的人必先復活。以後我們這活著還存留的人,必和他們一同被提到雲裡,在空中與主相遇,這樣,我們就要和主永遠同在。

男爵府

我自己讀中學時箍牙,親身經歷可以分享下。如果用傳統鋼線,每晚刷牙時最好再用嗽口水,同時跟醫生商量,能否每年都除下牙箍去洗洗牙。因箍牙刷牙刷得不乾淨,又用唔到牙線,好易令牙菌膜滋生。我當年就係唔識咁做,搞到患牙周病。

子爵府

and no gum

首頁

尾頁

跳至