家庭理財

跳至

首頁

尾頁

別墅

有什麼外幣可買呢??現在買入英鎊可以嗎??

如題....

另外, 澳元到高位了嗎?? 之前買入5.87,貪佢高息。現在要轉手買??

洋房

Re: 有什麼外幣可買呢??現在買入英鎊可以嗎??

依我既睇法 $15 左右可以入得過
$15.4 止賺(中短線)

別墅

15是否太高? or OK?

洋房

我認為 $15 可以買入.
當然投資都是個人決定,
自己認為岩價就可以了.

禁止訪問

大宅

我是在外匯公司工作的, 我地睇係對美元, 暫時黎睇英鎊要睇下有無機會突破1.95, 如果無, 都仲會係橫行格局, 不過睇返你係諗住做中長線定係點...

不過黎緊下星期美國會議息, 你可以過左星期四先再考慮, 因為議息後, 可以睇清楚d美金既前景...

別墅

多謝各位的高見。[quote]
hybb : 你有冇其他心水外幣可提供參考呢?? 入價和目標價是多少?? 我筆資金可作長綫投資的。

大宅

但你是做現貨定係孖展ga?

別墅

hybb 寫道:
但你是做現貨定係孖展ga?

cash!!!

大宅

如果你是cash, 有無interest買rmb?

黎緊人行應該仲會出手宏調加息, rmb升值能力好強, 如果你是唔等住用, 又可以放下既話, 可以做rmb既deposit

別墅

hybb,

請教我應在什麼位入,而且目標價有幾多和放幾耐呢?
另外,現在入英磅(hkd15.3)還得嗎??

hybb 寫道:
如果你是cash, 有無interest買rmb?

黎緊人行應該仲會出手宏調加息, rmb升值能力好強, 如果你是唔等住用, 又可以放下既話, 可以做rmb既deposit

首頁

尾頁

跳至