自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我第一胎,衰豬仔過晒期都唔出黎,人手穿水,痛左7個鐘先肯比我做無痛,6個鐘後都係開得4度,開始落催生藥,同時無痛無晒藥,麻醉c黎換左包藥後就走左,點知佢無reset過部機,出唔到藥,call佢番黎話入左手術室!!(超級黑仔,又再痛過),3個鐘後佢番黎,D藥已經無料到,痛到死去活來頂到前後19個鐘有多先開刀!
有無人好似我咁?慘過我?
你地有無生第2個?又係開刀定順產架?
自問真係痛到驚左!
我仔仲有廿日1歲喇!
自己想要2個小朋友既,如果下胎政府比我開刀我會好開心,可以無壓力咁過懷孕週期,但自問無all出黎係有個心理缺陷咁……

有無jm可以Sharing下?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆:一心順產點知係開刀生既請進

我bb未係時候但醫生話佢太細要催生,催左兩日都無反應,但我羊水一早已人手穿左,所以我應該有病毒感染,發燒,所以要開刀。好彩無陣痛

大宅

引用:我第一胎,衰豬仔過晒期都唔出黎,人手穿水

原帖由 MirukuZoe 於 13-11-03 發表
我第一胎,衰豬仔過晒期都唔出黎,人手穿水,痛左7個鐘先肯比我做無痛,6個鐘後都係開得4度,開始落催生藥 ...
我第一胎係廣華生……個衰仔都係過期居留……去到四十週六先見紅人手穿水……痛左十二個鐘先開得果兩度……後尾先決定俾我開刀……到而家我有左第二胎……仲有兩星期就開刀了……不過就唔係廣華生……決定去qe生……因為問過廣華d高級醫生第一胎開刀第二胎都未必會比你開刀……都要試順產……但我太怕果種痛了……笑氣根本對我冇乜大作用……所以決定去qe生……好彩qe冇叫我試順產……因為我第一胎都係開刀所以第二胎都比我開刀……qe冇廣華咁崇尚順產的所以呢一胎我都陀得好輕鬆……至少唔洗怕順產

大宅

血壓高要催生穿哂水痛咗廿個鐘先開得5度,最終要開刀!:pppp:

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

第一胎,在產房痛了六個鐘,聽到醫生同助產士打賭我幾快生到,醫生話好快,應該兩三個鐘攪掂,因為開得快,點知最後開到九度,唔再開,bb心跳開始唔靚,最後送入手術室,還記得臨入手術室前醫生仲同我講,乜你咁渣架,仲估你好快添,攪到我輸左
到第二胎,六個鐘就生左阿仔,係順產

侯爵府

有!第一胎,由開始陣痛到佢地肯幫我開刀,足足36小時!

第二胎我反而係順產,感覺好奇妙

男爵府

玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋

禁止訪問

子爵府

我35w在家突然穿水,有不規律陣痛,但又一度都無開,8小時後,醫生問我想等陣痛定催生,我簡左催生,因穿曬水,怕BB缺氧…
催生其間有痛,但諗住自己會順產,堅持唔用笑氣…結果…催左11小時,一度都無開,最終開刀
之前諗住生兩個,而家怕怕了
但我識人第一胎開刀,第二胎順產

大宅

回覆:肥嘟媽 的帖子

妳第一胎同第二胎隔幾耐?因為我第一胎開刀,第二胎想順產。

子爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子王國15週年勳章

第一胎開刀,第二胎可以比你揀開刀定順產,不過好睇醫生ga,遇著個衰ge未必比你開!!!

大宅

我39w6d在家發現有攤水分泌出來
入院check 醫生話未生得
但黎到都要我留院觀察
到第二日以為出得院
醫生又話我胎水少 建議我催生
之後就人手穿水 落催生藥
點知陣痛左十二個鐘開得兩度
醫生就立即幫我開刀

佢話因為穿左水已超過12小時
怕感染

下胎好希望係順產想試下女人最痛

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

第一胎過左期4日,催生,催左6/7個鐘都仲係0度,而且bb心跳低,所以緊急開刀!第二胎有得比我揀順產定開刀,我揀開刀!我係東區生既

大宅

我想問有無人知點解咁...
有個朋友講過佢諗住順產,點知唔得,最後當然係開刀,但醫生同佢講以後無得再生...陰公佢都唔知發生咩事,咁就無得再生...

lailaiha  唔會冇原因ga wo  發表於 13-11-4 15:26

大宅

開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 叻叻勳章 環保接龍勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我第一胎穿水過時打埋抗生素,催生針都唔痛。。只好開刀。。隔一年左右又要生細仔。。qe可選開刀 。。問過專業人士。。同朋友太近多數開刀安全些

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我第一胎,衰豬仔過晒期都唔出黎,人手穿水,痛左7個鐘先肯比我做無痛,6個鐘後都係開得4度,開始落催生藥 ...
如政府醫院,如果第一胎開刀,第二胎可以選擇開刀,我三胎都係政府醫院開刀

如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

大宅

第一胎痛咗6個鐘順產,第二胎本身都係順產,因為穿咗羊水流得太快冲咗條臍帶出黎左住BB個頭出所以緊急開刀,30分鐘KO!

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

有,頭2胎順產,第3胎36周陣痛,仲要係沙士個年唔比探病,仲要發燒
中午到E院又冇痛,到晚上8點E生睇完就話要吹生,人手穿水,由8點幾入到產房到早上7點都未生得,但痛左成10個鐘有多,仲要有大痛
個E生先話開刀,生完又發燒,個女仲要比佢界左一刀係個耳仔附近唔問佢地,都唔講我地知界左一刀係個頭到
生完我同個女都要打足5日抗生素,生呢個經歷唔少

偷懶喵星人    發表於 13-11-8 21:06
珍惜自己,珍惜身邊人...珍惜眼前人
不要給自己一個遺憾~

首頁

尾頁

跳至