嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

將軍澳地鐵附近有沒有好的兒科医生呢?

各位媽咪,請問有沒有好的兒科医生呢?我女兒時常傷風流鼻水,想問何成輝医生好不好?除了他之外,你們睇開边个呢?因為我覺得何医生時常開抗生素,所以想多个選擇,謝謝!

大宅

Re: 將軍澳地鐵附近有沒有好的兒科医生呢?

你試吓睇"馬正興"醫生啦!佢係兒科黎架,最叻就係睇傷風咳,連大人都去睇佢,不過你要問清楚佢開診時間,因為馬醫生有多間醫務所的,所要你要問清楚佢係將軍澳個間診所開幾點,如果我無記錯,佢將軍澳個間診所好似係坑口 :lol:

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我自己都有睇過"馬正興", 但就唔係太鍾意佢, 因為我都好少見醫生可以係我未行出診療室就有藥等我攞, 都幾利害.....

因為我覺得如果係, 即係預備好藥等人攞, 寫紙配都得啦, 唔見醫生都得啦.

大宅

我都覺得馬正興不是太好, 佢問我睇醫生公司有無得claim番錢, 可以claim 幾多, 跟住就照數(可claim的錢) 開藥比我, 仲開埋d維他命比我. 之後就無睇佢喇.

而家我地全家都轉晒去維景灣畔的李國康醫生, 他好細心, 又是兒科專科醫生. 上次報紙米登左佢出來, 事緣是有一個騎 單車的小童係馬路上被車撞到, 佢就出左去幫手急救.

複式洋房

Hi Yeungyeung,

You can try Dr Cheung Mun Wah in 富康花園, so good

Tel: 22176868

大宅

張敏華我地都睇過, 但佢d態度真係不敢恭維, 問多句都唔想答你咁, 鞋口鞋面. :-x
yingmum 寫道:
Hi Yeungyeung,

You can try Dr Cheung Mun Wah in 富康花園, so good

Tel: 22176868

別墅

我個女睇新都城三期嘅仁安門診, 貴係貴啲, 不過啲姑娘態度好好, 同埋話晒係註院醫生, 有信心啲...

我話過以後唔會再去馬正興度睇, 佢啲姑娘態度好差!! 話說上次我傷風去睇佢時, 有個媽媽帶個仔去睇醫生, 見完醫生出番嚟後個仔又話肚痛, 咁個媽咪見醫生房門開左, 就想再問一問個醫生關於肚痛問題, 點知房裹面個姑娘好惡咁唔比個媽咪同醫生講嘢, 仲好惡咁同佢講' 有咩同出面個姑娘講啦!', 跟住即刻大力關門!! 我當時心諗'問吓啫, 唔使咁惡啊..'

到我行入去睇啦, 我行緊時佢就一路'麗'住我, 到醫生要聽肺時, 佢好用力咁'禁'住我, 跟住係咁'拓'起我件衫!!! 我簡直覺得自己似個犯人多過病人!!!

我睇完行出門口時忍唔住同馬醫生講, '唔好意思, 不過我真係覺得呢個姑娘好無禮貌...' 點知醫生只係點一下頭, '唔'左一聲, 望都無望我!!!

最離譜嘅係佢地無比番張醫療咭我, 由於我當時好'興', 攞左藥就走人, 第二日先諗番起!!!

民房

坑口東港城有個叫張傑的兒科,佢係屯門醫院兒科做了很久,好細心,又唔會嚇親BB,但唯一唔好就係無醫院跟,一旦需要入院,佢只可以寫紙REFER入院,無得在入院後繼續FOLLOW BB個症

大宅

Re: 將軍澳地鐵附近有沒有好的兒科

Dear Venus2910

請問仁安門診看bb傷風咳大約幾錢呀? 你是看溫醫生or另外那個男醫生呀?

我只是同bb在仁安門診找過溫醫生打過針, 未看過病.

大宅

我仔睇開新都城羅冠球, 好多時睇一次就好番, 不過好多人睇, 有時要等好耐, 但唔貴...

佢係寶琳站, 係好o既, 搭兩個站都唔算遠啦

別墅

仁安門診每次診金$250, 藥費另計. 我個女上兩次去睇感冒就大概$260一次, 啲藥好平... :-P 兩個醫生我都睇過, 溫醫生(女)&周醫生(男), 我就覺得男嘅仔細啲. 但周醫生只係星期一同星期五上午有得睇...

民房

有沒有試看新都城(寶林地鑯站)梁淑芳, 亦可以 :-P

男爵府

大廚勳章

梁醫生都幾貴下..上次仔仔睇三日藥...要成350..
pheonakkc 寫道:
有沒有試看新都城(寶林地鑯站)梁淑芳, 亦可以 :-P

首頁

尾頁

跳至