嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

我個仔仔依家先兩個月,之前換片發現有小腸氣,成日凸起左一舊,醫生話係佢扭計果陣d腸跌左出黎,話陀bb個陣,個洞自己無關上。之後比我阿媽當面話我陀得吾好,所以bb先有事,我聽完之後好內疚,好驚我奶奶都係甘諗!
我依家好驚我個仔第時會有其他身體或心智上既問題!仲要,bb呢排成日喊同扭抱,要抱住先舒服。想問下其他jm有無同樣經驗!未做手術之前bb係未不停扭計?

大宅

回覆:sylvia0924 的帖子

雖然我答唔到你, 不過你唔好咁諗啦, 你陀佢十個月重生埋出黎好偉大的

禁止訪問

大宅

回覆:sylvia0924 的帖子

Bb由一粒細胞變到成個人仔係可以發生好多意外架,但一定唔係因為你陀得唔好囉。唔通我生得唔靚,又因為我媽陀得唔好咩?你阿媽咁講野太傷人心了。我聽到都好嬲,所以激動左
Bb唔舒服,係會扭抱啲架。做手術前你多啲抱下佢啦!
你係bb個媽媽,bb唔舒服,要做手術,最痛果個一定係你。你有時間就休息下,唔使理其他人點諗喎。加油。

大宅

回覆:BB有小腸氣,要做手術,好吾開心!

你囝囝嘅小腸氣喺邊個位?我囝囝兩個月都有,喺肚臍,醫生話因為六舊腹肌位置啲肌肉未完全發育,比較薄,遲啲開始識坐會好啲,結果真係咁,一啲事都冇。另外我姨甥女都試過4、5歲時內褲邊位置有小腸氣,做咗手術,宜家十幾歲健健康康,所以唔駛太擔心。如果一個醫生話要做手術,試下睇多個醫生係咪都係咁講。

至於你媽咪咁講,我惗佢冇心hurt你嘅,唔好唔開心啦!我個囝一歲前有濕疹,我媽咪成日都話我大肚時唔知食啲咩攪成佢咁,我都有唔開心,不過之後咪佢有佢講囉,集中精神處理囝囝件事好過。加油呀

首頁

尾頁

跳至