在職全職

跳至

首頁

尾頁

別墅

點解D人明知公司有大肚婆, 知自己唔C服, 又唔帶口罩??!!!!! 仲要行來行去

點解你要咁冇公德心!!!

伯爵府

環保接龍勳章

你自己帶囉。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

janjan102 發表於 13-11-19 14:50
點解D人明知公司有大肚婆, 知自己唔C服, 又唔帶口罩??!!!!! 仲要行來行去
我公司有個同事朝早話發燒, 下午返工, 仲要公司唔近佢屋企, 仲要坐係大肚婆隔離

話無錢睇醫生

珍珠宮

引用:點解D人明知公司有大肚婆,+知自己唔C服,+又

原帖由 janjan102 於 13-11-19 發表
我會自己戴

翡翠宮

你自己戴
點迫人戴?

別墅

回覆 mini1204 的帖子

大住肚個人已經好累, 又要帶口罩又好焗。
問題係點解咁冇公德心囉~~~

hin080908  你要保護自己,佢無公德心係佢既事.況且公司人你都控制唔到,街外都有呢D人  發表於 13-11-22 13:27

大宅

BK Milk勳章

回覆:點解D人明知公司有大肚婆, 知自己唔C服, 又唔帶口罩!!??

自己保護自己!小心

J'ai besoin des vacances

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

chingcging 發表於 13-11-19 15:05
你自己帶囉。

x 2

侯爵府

引用:回覆+mini1204+的帖子大住肚個人已經好累,+

原帖由 janjan102 於 13-11-19 發表
回覆 mini1204 的帖子

大住肚個人已經好累, 又要帶口罩又好焗。
唔好意思,純討論,我唔覺得人地有問題,你大肚應該自己保護自己

別墅

回覆:marykk 的帖子

我都係純呻啫!

別墅

回覆:marykk 的帖子

問題咪就係佢冇公德心囉

大宅

回覆:點解D人明知公司有大肚婆, 知自己唔C服, 又唔帶口罩!!??

病左戴 mask 係公德心,當然大肚媽咪亦要好好保護自己,小心小心

大宅

回覆:點解D人明知公司有大肚婆, 知自己唔C服, 又唔帶口罩!!

應自我保護,唔應該要求人地

4fun  agree  發表於 13-11-21 12:07

大宅

之前D同事狂咳都唔會戴口罩,唯有自己戴住,自己保護肚內嘅BB

我當時日日都戴住口罩,搭巴士地鐵成日都有好多人咳同流鼻涕,手袋內日日袋住幾個囗罩

珍珠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我公司都有這種人,我會放定d口罩係office,佢病唔帶,我自己帶

男爵府

janjan102 發表於 13-11-19 14:50
請恕我直言,唔好認為自已大肚就要其他所有人都就你(無論家人、朋友定路人甲乙丙)。睇開D, 佢無家教,你唔好同佢一般見識囉。

kawan1117  AGREE  發表於 13-11-20 16:07

大宅

我會保護自己同BB, 自己帶口罩囉
我大肚時唔止人地有病會自己帶口罩, 連座有空調的交通工具上, 附近有人咳, 我自己會即時帶返口罩, 免得自己病左仲辛苦

人地病唔帶口罩, 真係監唔到人喎~ 唯有自己小心D囉

禁止訪問

引用:點解D人明知公司有大肚婆,+知自己唔C服,+又

子爵府

回覆:點解D人明知公司有大肚婆, 知自己唔C服, 又唔帶口罩!!

我仲慘!我做服務性行業,manager 話唔可以用mask, 影響公司形像

伯爵府

DHA勳章

我公司曾經又係有咁情況,個新入職的大學生病左係咁'cut'唔帶口罩,同事已經開聲叫過佢帶,佢話帶左會頭暈,加重病情,跟住公司個大肚婆忍唔住鬧暴佢,最終咪死死地氣帶返個口罩。

(自己有病帶口罩係常識,傳染比人就唔好啦,更何況有大肚婆,有左食藥唔好架麻)

首頁

尾頁

跳至