2014年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

第2胎, 今日先9w5, 個肚好似人地3,4個月咁, 剛照完阿b其實得3.25cm, 究竟係我肥晒係個肚度, 定係真係第2胎個肚大得快d?

男爵府

引用:第2胎,+今日先9w5,+個肚好似人地3,4個月咁,

原帖由 wanyeee 於 13-12-07 發表
第2胎, 今日先9w5, 個肚好似人地3,4個月咁, 剛照完阿b其實得3.25cm, 究竟係我肥晒係個肚度, 定係真係第2胎 ...
我都想知呀! 明明已經唔係食好多野 但係個肚大得好快
陀第一胎果時我7個月啲人先見到我有左

大宅

回覆:第2胎個肚係咪會大得快d

有人話係,但我而家6個月(我係3月媽媽偷走左入黎八卦)個肚同第一胎時差不多,
都係著稍為鬆身衫就唔似大肚

大宅

畀面勳章

我都係第二胎得10week但好似個肚真係大得好快!

複式洋房

回覆:第2胎個肚係咪會大得快d?

我係,10週就似3,4個月,但無重到,暫時肥B唔肥媽

別墅

我都係10周,第二胎,明顯見肚了。好彩呢排天氣凍,著衫可遮下。因為我未公開的,怕小器。

別墅

Me too
Quite big

大宅

10wk 已見晒肚,吾想公開,但大仔见人就講快做哥哥

別墅

原來大家都係咁,我以為自己肥得太快。

複式洋房

same here!!! I think that's my fat tummy!!! suppose the baby doesn't weight any lbs!! when I'm was 7 wks, people already asked if I'm preg
I feel so tired too....I'm a full time work mum! now I need to go to sleep at 10ish, cant stand anymore!!
also night time needs to wake up at least 2-3 times wee wee....."ho sun fu" ahhhh

別墅

我同上胎一樣, 冇嘔過, 冇咩特別唔舒服( TOUCHWOOD), 只係好攰好攰, 同埋腰痛勁左.

男爵府

因為呢...生左第一胎個肚皮鬆左,,,所以大得勁快

我宜家先 5w+, 但都好大個肚喇~

大宅

又要返工, 放工又同女玩,夜晚最少起一兩次身, 返工好眼瞓....
11 week 個肚好快大, 貼身少少都睇得出, 可能上次肚太大, 鬆晒

別墅

肚鬆都係事實。。。。我上胎48吋肚,今次咁早見肚,有機會破紀錄

複式洋房

我都係呀,好早就有人問我係咪大肚-.-'

大宅

我係呀,而家三個幾月個肚好似上胎五個幾月時咁大&圓,我諗一來肚皮鬆左,二來我成日便秘同有肚風肚脹先咁大

首頁

尾頁

跳至