跳至

首頁

尾頁

大宅

關於 pampers 的 "內部消息"

前日同我老公 d 朋友飲茶, 其中一人是 pampers 的 "前高層"(即 e+ 唔係), 我就同佢八卦下究竟 pampers "made in china" 係發生咩事 ?

佢話原來 pampers 出 lee 隻 active fit 係新 design, 其實係 premium 既改良版喎, 薄左, fit 左, and for bb 大動作應該會冇咁易走位. R&D 同做左customer research 都話有改進 ....
日本其實新 design 係出先過香港, so far 係日本 market okay. made in china 係 logistics arrangement, 同個 design 冇關.

我同佢講 "薄左" + so happen 轉左 made in china 都比人覺得係 "cheap 左". lee 個係 market perception. 睇來今次要考考佢d同事點樣攪掂件事啦.

佢問我試唔試下新? 我話我同好多媽媽一樣, 唔知咩事所以買定左一批 "made in japan" 舊貨 ... 有排用 ...
佢話唔怪得lee 排好似銷量好左 ... ?-( ?-( ?-(

大宅

Re: 關於 pampers 的 "內部消息"

現在好多地方都冇 "Made in japan" 買呀!!
早排轉咗用 "大王"
最初幾好
但係用吓用吓, 吸水力又好似冇 pampers 咁好
都唔知點算
"unicharm" 想買試下,但係又成日冇貨
連買都買唔到
:-( :-( :-(

大宅

仲加左價添呀

大宅

豬仔肥媽咪
你都真係好有冒險精神, 樣樣野都肯試 hee hee
我諗要一包有幾十塊, 唔啱都唔知點 !
咁點解你唔試下 nepia 既? 好似係比較似 pampers premium 架 bo.
我仲有三包 pampers M 同三包 pampers L. 用哂先算.

豬仔肥媽咪 寫道:
早排轉咗用 "大王"
最初幾好
都唔知點算
連買都買唔到

大宅

豬仔肥媽咪,

你可以試下merries, 我之前用pampers, 唔知點解成日都漏尿, 轉左呢隻, 情況好好多, 雖然都有試過(1個月無1次), 但我相信係因為移左位啫

豬仔肥媽咪 寫道:
早排轉咗用 "大王"
最初幾好
都唔知點算
連買都買唔到
:-( :-( :-( [/quote]

1 mon 10lbs 9oz

10wk4d 4.6cm                 2yr9mons 95cm
11wk5d 4.7cm
20wk6d 494g
29wk1d 1.48kg
37wk5d 2.97kg

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我同joycebaby06一樣,阿仔用pampers時唔知點解成日都漏尿,所以而家用nepia同goon,不過goon貴d,我覺得lee兩隻都好用,仲有呀之前d朋友貫huggies送比我,其實都ok架!下次我都試下unicharm,好似重平d tim。

joycebaby06 寫道:
豬仔肥媽咪,

你可以試下merries, 我之前用pampers, 唔知點解成日都漏尿, 轉左呢隻, 情況好好多, 雖然都有試過(1個月無1次), 但我相信係因為移左位啫

豬仔肥媽咪 寫道:
早排轉咗用 "大王"
最初幾好
都唔知點算
連買都買唔到
[/quote]
我 要 舉 起 救 恩 的 杯 、 稱 揚 耶 和 華 的 名 。詩 116:13兒 女 是 耶 和 華 所 賜 的 產 業 . 所 懷 的 胎 、 是 他 所 給 的 賞 賜 。詩 127:3

大宅

我臭be都用緊nepia, 都幾好架~~

virgobb 寫道:
豬仔肥媽咪
咁點解你唔試下 nepia 既? 好似係比較似 pampers premium 架 bo.
我仲有三包 pampers M 同三包 pampers L. 用哂先算.

[quote]
豬仔肥媽咪 寫道:
早排轉咗用 "大王"
最初幾好
都唔知點算
連買都買唔到
[/quote]

大宅

Virgobb:
我唔係有 "冒險精神" "AMPERS" 轉咗 "國產" 製造
死我都唔用, 佢又唔係 "平" 用呢個價錢買大陸貨
真係接受唔到
C6成日都話我攪事, 冇果嘢整果嘢
成日就揾尿片
上個月揾 "大王"
尋日又揾 "unicharm"
"Nepia" 試過用但係 "太厚" 未有尿尿都好厚
加埋 "尿尿" 重厚身, 唔鐘意
試埋 "Unicharm" 唔好用再試 "花王"
但係 "花王" 好難買。

virgobb 寫道:
豬仔肥媽咪

[quote]
豬仔肥媽咪 寫道:
早排轉咗用 "大王"
最初幾好
都唔知點算
連買都買唔到
[/quote]

大宅

joycebaby06:
如果 "unicharm" 唔好用
就會用 "merries"

joycebaby06 寫道:
豬仔肥媽咪,

豬仔肥媽咪 寫道:
早排轉咗用 "大王"
最初幾好
都唔知點算
連買都買唔到
[/quote]

首頁

尾頁

跳至