自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

吖仔學校下星期一至二,
兩班四年級學生去惠州交流。
咁情況會唔會比佢打13價呢。
15/16中

[size=medium]HiHi咁多位! 入o黎睇o下BB朗D相啦!! 溢溢 悅悅 無限Fun [size=x-small]朗B話: 亞媽真係好鬼懶ga, 我小學la..有無新相牙

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:吖仔學校下星期一至二,兩班四年級學生去惠

原帖由 bunbuntai12 於 13-12-10 發表
吖仔學校下星期一至二,

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+bunbuntai12+於+13-12-10+發

原帖由 BM媽咪 於 13-12-10 發表
打埋流感針添呀

珍珠宮

牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:呢個情況,會帶吖仔打13價嗎?

四年級???即係9歲,乜仲要打13價咩???

大宅

如果返大陸,可能驚禽流感多的,提佢唔好食雞,

水晶宮

bunbuntai12 發表於 13-12-10 18:30
吖仔學校下星期一至二,
以我所知,一般疫苗唔係一打就生效,所以你打去問下醫生再決定啦。

伯爵府

環保接龍勳章

9歲唔洗打啦

深圳都爆H9N7,乜針都冇用。

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

千奇唔好, 打完要2星期先有效, 如果呢個時候出事, 會好嚴重!!!!!!

大宅

引用:如果返大陸,可能驚禽流感多的,提佢唔好食

原帖由 viscattery 於 13-12-10 發表
如果返大陸,可能驚禽流感多的,提佢唔好食雞,
嗯嗯…學校11月22開簡介會,已經寫明所有餐都唔會有家禽類食品,旦都唔會有。
謝謝提醒!

[size=medium]HiHi咁多位! 入o黎睇o下BB朗D相啦!! 溢溢 悅悅 無限Fun [size=x-small]朗B話: 亞媽真係好鬼懶ga, 我小學la..有無新相牙

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

俾多2包mask,消毒液之類。
不知所謂的乙陸!!!

大宅

引用:Quote:bunbuntai12+發表於+13-12-10+18:30+

原帖由 jk923 於 13-12-10 發表
以我所知,一般疫苗唔係一打就生效,所以你打去問下醫生再決定啦。
之前老公叫醫生幫我地訂針。
中午時姑娘打比我話針已到,可以去打。

我就係擔心打咗會發燒,又咁啱係大陸就閉。

大宅

引用:千奇唔好,+打完要2星期先有效,+如果呢個時

原帖由 rubyplk 於 13-12-10 發表
千奇唔好, 打完要2星期先有效, 如果呢個時候出事, 會好嚴重!!!!!!
姑娘話打咗如果要發燒,會一星期內添

咁都係唔打啦

大宅

引用:俾多2包mask,消毒液之類。

原帖由 chowqv 於 13-12-10 發表
俾多2包mask,消毒液之類。
多謝提醒! 已經預備咗。
學校都會提供,同埋帶探熱耳機。

大宅

引用:四年級???即係9歲,乜仲要打13價咩??

原帖由 pinkcat922 於 13-12-10 發表
四年級???即係9歲,乜仲要打13價咩???
開頭就係諗住佢要返大陸,先幫佢打。
點知係啲咁尷尬嘅時間先有針

首頁

尾頁

跳至