跳至

首頁

尾頁

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

之前睇口碑唔錯,近排見有jm話好差……
收到入學文件之後同老公對學校都感覺麻麻,感覺學校太保障自己 (雖然某程度上都係對學校小朋友一保障) ……

但如果唔留位,到時真係無N班收又怕下年幼稚園更難爭到心儀學校,真係好難決定

安強in咗等後補,張祝珊未in已排後補,恩苗等梗面試通知排下個月in………

請問有無jm可以比D意見?

大宅

如果現手上一個offer 都無, 畀錢留咗個位當買個保險囉~

男爵府

引用:+如果現手上一個offer+都無,+畀錢留咗個位

原帖由 soupsoup 於 13-12-15 發表
如果現手上一個offer 都無, 畀錢留咗個位當買個保險囉~
Agree

大宅

引用:+如果現手上一個offer+都無,+畀錢留咗個位

原帖由 soupsoup 於 13-12-15 發表
同意

伯爵府

玩具勳章

soupsoup 發表於 13-12-15 18:05

禁止訪問

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

mrsmak125 發表於 14-2-26 07:07
回覆 11k 的帖子

官有冇其他offer?樂緻真係唔好,真係唔一定要讀n
啱啱尋日朝收到恩苗AM OFFER, 會照留位.跟住下星期再IN張祝珊.

應該多數會揀恩苗

你有無咩CMMTS?

別墅

回覆:WunieCon 的帖子

你小朋友in咗安強n班?出結果未?我地仲未叫in。次次打去回覆也不一樣

伯爵府

引用:你小朋友in咗安強n班?出結果未?我地仲未

原帖由 虎B 於 14-02-27 發表
你小朋友in咗安強n班?出結果未?我地仲未叫in。次次打去回覆也不一樣

...
後補囉。
你再打去問下幾時先會見啦

別墅

回覆:考慮梗接唔接受樂緻offer

謝謝。
今日打去問,說法又不一樣:學校多活動、收倒太多報名,未必排倒in,叫我有需要就搵另一間
你係邊月遞表的?我九月初。
感覺係學校好混亂,一時一樣

伯爵府

虎B 發表於 14-2-28 11:36
謝謝。
今日打去問,說法又不一樣:學校多活動、收倒太多報名,未必排倒in,叫我有需要就搵另一間 ...
我唔記得幾時遞表啦, 好似係七八月咁上下卦~
你應該都有報其他?
我諗安強你真係唔好抱有咩希望啦

禁止訪問

禁止訪問

大宅

張祝X 唔好架?

伯爵府

mrsmak125 發表於 14-3-1 08:53
回覆 WunieCon 的帖子

我住張祝珊附近,感覺老師常唔笑,我唔可以話黑面嘅,老師做順了但又唔憂做,因太多 ...
我知好重要, 所以其實我都做足晒工夫. 不過當時因為得樂緻收, 所以十五十六唔知留唔留位啫~

恩苗行政比我感覺混亂, 老師質素一般, 最可取係教學法樂緻我有睇過你之前POST個CASE, 其實最大問題係個新老師. 不過而家恩苗收咗我個女, 我就唔會再考慮樂緻啦.
張祝珊各方面都好平均, 老師質素好好不過校舍就比較細, 家長同行內口碑都好好.

而家等張祝珊4-5月通知收唔收. 如果真係收就又要再諗啦.....

伯爵府

玉桂狗BB 發表於 14-3-10 09:47
張祝X 唔好架?
張祝珊各方面都好平均, 老師質素好好不過校舍就比較細, 家長同行內口碑都好好.

別墅

回覆 mrsmak125 的帖子

請問, 什麼因由要退學 ?

首頁

尾頁

跳至