自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

其實我本身對蝗蟲不是非常討厭 因家父家母皆為內地人(我是土生土長香港人我家老一代為香港社會付出大半生作貢獻 來換取我能在香港成長) 亦認識一些內地人 品德尚可。但是某部份內地人為害香港 為何政府還要縱容!我不明白政府決定 只感到 氣憤 看到近年香港社會動盪不安 我慢慢開始對香港死心。現在的香港已不再是香江 獅子山下精神蕩然無存!
某些一心打算來港討便宜的新移民:
我瞧不起你們!
某些高官:
上一代香港人幾經辛苦把香港搞得有聲有色 你們卻把她毀於一旦 要全香港人陪你們委曲求全 明知他們會搞亂香港都呈放縱態度 敢問一句 良心何在?!
附上今年最中肯圖一張!

子爵府

回覆:今年最中肯!(轉自fb)

等睇圖

大宅

回覆:今年最中肯!(轉自fb)

大宅

引用:等睇圖

原帖由 陳曦 於 13-12-18 發表
等睇圖
有了

水晶宮

引用:其實我本身對蝗蟲不是非常討厭+因家父家母

原帖由 yunyan 於 13-12-18 發表
其實我本身對蝗蟲不是非常討厭 因家父家母皆為內地人(我是土生土長香港人我家老一代為香港社會付出大半生 ...
你真奇怪,唔鬧政棍攪事就鬧政府?

大宅

引用:Quote:原帖由+yunyan+於+13-12-18+發表其實

原帖由 eggcarol 於 13-12-18 發表
可能表達不錯了 我正是想罵你所說的政棍

大宅

引用:Quote:原帖由+eggcarol+於+13-12-18+發表你

原帖由 yunyan 於 13-12-18 發表
可能表達不錯了 我正是想罵你所說的政棍
表達錯了

珍珠宮

eggcarol 發表於 13-12-18 00:59
果D政棍唔係政府既一部份咩?
雖然鬧政府好似以偏概全咁,但係政府、立法會入面既人,有幾多個真係可以夠膽企出黎話自己係100%真心為港?

珍珠宮

小歪仔 發表於 13-12-18 01:06
果D政棍唔係政府既一部份咩?
雖然鬧政府好似以偏概全咁,但係政府、立法會入面既人,有幾多個真係可以夠膽 ...
D政棍係民選架, 同政府唔同!
而家D政府高官相信都好無奈, 著數就D政棍攞晒, 第日真係多左人申請綜援, 甚至申請公屋, 你估政府唔頭痕? 雖然話年年有錢剩, 但我相信身為香港人, 無幾多人(除左唔諗後果既政棍)會希望D錢年年清, 萬一有一年收少左稅點算? 申請破產嗎? 定係加稅? 到時更多香港人鬧政府啦!

而D政棍呢? 對班新移民賣晒好, 得到更多選票, 次次都當選, 個個月收7萬幾, 佢理得你班中產丫!

sumlam  佢地加左人工喇, 一加仲要加好多個隻, 一個月有成十幾萬架  發表於 13-12-18 01:20
sumlam  agree  發表於 13-12-18 01:19
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

男爵府

小寶貝兒 發表於 13-12-18 01:17
D政棍係民選架, 同政府唔同!
而家D政府高官相信都好無奈, 著數就D政棍攞晒, 第日真係多左人申請綜援, 甚至 ...

問題係香港根本冇真係為香港人0既政黨,我真係唔知下次可以投俾邊個

而政府... 張建宗話一早已經批咗1.4萬宗居港未滿7年0既綜援申請

水晶宮

引用:Quote:小寶貝兒+發表於+13-12-18+01:17+D政

原帖由 yingka 於 13-12-18 發表
問題係香港根本冇真係為香港人0既政黨,我真係唔知下次可以投俾邊個

而政府... 張建宗話一早已經批咗1.4 ...
我寧願投比其他人,都唔會投比政棍!

人地攞著數D人、會團結投比政棍,你地就只識話唔投,結果D政棍成日高票當選

大宅

2018復活節勳章

yingka 發表於 13-12-18 01:31

而政府... 張建宗話一早已經批咗1.4 ...
同意jm 既講法, 真係冇一個為香港人做事既政治家...而家有票係手都冇用, 全部參選既都係政棍, 點投得落

首頁

尾頁

跳至