自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

回覆樓主:

佔0. 00x%
我只係自己照吓光,敷面膜, 按摩
皮膚暫時ok,有光澤, 無斑無瘡。

珊瑚宮

傻太 發表於 22-6-19 12:04
請問照咩光?

唔同顏色光波

珊瑚宮

chitchit0520 發表於 22-6-19 12:23
贊成!

尋日做黎姿嗰間,個治療師(打激光同rf的)話佢自己入行,就係因為自己皮膚好差,係成面又紅又暗 ...

又唔覺得成面又紅又瘡自己搞唔到, 係麻煩啫。
當年我爛面,爆瘡爆到連眼皮都出爆, 成面印
自己搞, 無出街做facial, 因為就係做facisl灼傷皮膚搞成咁。
現在無瘡無印, 有光澤,皮膚還算ok

珊瑚宮

chitchit0520 發表於 22-6-19 13:02
咁你點攪?

最初掉晒一般護膚品, 轉晒天然護膚品, 減少敏感, 仲有戒口。
由個時開始接觸DIY護膚品, 之後serum, face crram, face oil, 全部自己做, 睇自己皮膚狀況去DIY。
到現在,有時會懶, 買返少量牌子護膚品, 但唔算貴, 都係幾百蚊。

珊瑚宮

ml6331 發表於 22-6-19 13:20
請問係咩機?一部機有幾種光?

我用led mask
睇你要乜, 幾靚啫,價錢由幾百到過萬都有。
不過想講, 屋企用得, 就唔好預同美容院效果一樣, 家用會係安全為主。
有點效, 但唔會及得上美容院机, 我自己來講, 暫時夠用。

珊瑚宮

ricecooking 發表於 22-6-19 13:46
大家覺得美容儀代替到facial嗎?

我認同做呢行朋友講
美容儀無法代替到去美容院做facial, 講緊係做機, 唔係最平清潔個種。
但去美容院一次, 效果唔會好長久, 你唔可能日日去做facial, 所以自己keep一樣重要。
家用美容儀, 安全會係首要。
效果唔會好似去美容院幾次,就見到明顯效果,不過都有些效果的, 若keep住做。

珊瑚宮

lovelysnake 發表於 22-6-25 21:09
剛買了呢個led mask, 希望有效果

呢類面罩, 要有恆心用, 一段時間先見到效果。
仲有, 呢個牌子面罩眼位無任何保護, 一般用家建議自己買個眼罩, 或是全程閉眼做。

首頁

尾頁

跳至