跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

話說rain個表姐星期一係婆婆屋企嘔,當時rain都係度,仲同佢一齊玩添~
咁我夜晚帶rain返屋企之後,大約11:30,rain就開始嘔啦~ 仲斷斷續續咁嘔到零晨3點幾,咁我地就即刻帶佢去睇法國醫院夜診啦,醫生都話佢冇乜事........打左止嘔針
第二日rain就開始又瀉又嘔,打左止嘔針都仲嘔,忍唔住又帶左佢去睇樓下個d醫生,話佢可能食左d唔乾淨既野.....(唔通係party個支"咪"!!!!!!!!或者係表姐個d??????? )
第三日就到我本人又瀉又嘔啦 ,而rain都keep住嘔,但已經少左同有好轉啦~
第四日,公公、婆婆、表姐都一齊瀉........ ,rain又開始瀉番但冇嘔啦~

咁請問各位,我應該帶佢去再睇咩醫生呢?睇政府醫院/私家醫院/樓下醫生呢?

男爵府

畀面勳章

我都係同RAIN睇樓下睇開個醫生架~
我都有同佢買保險,但又驚入左院,又陪唔到佢,又驚要佢吊鹽水......唉~
但係而家佢又好似到左尾聲....仲去唔去醫院CHECK好呢?
我係第三日已同RAIN轉左飲豆奶啦......但係又繼續瀉 ,都幾勁下添,而家個心15/16咁,唔知仲飲唔飲豆奶~
岩岩打左比公公問,RAIN冇再瀉同嘔啦~(個人都定D)
我D同事叫我打去衛生署上佈喎! 使唔使呢?

男爵府

畀面勳章

多謝各位關心~
RAIN出左院啦,唉!
應該係我C6傳染左比佢,之後再傳哂比我地......
佢星期五返到屋企又開始瀉同嘔啦, 咁咪即刻同佢入院囉,點知法國冇床位,唯有去浸會囉
去到,醫生見到佢就話佢開始脫水啦~
之後護士同佢打針吊鹽水,不過因為佢脫水,睇唔到血管,兩隻手吉左3次都吉唔到針.....要吉隻腳,咁就唔可以企同行啦,仲要禁食禁飲~好淒涼呀~
吊左兩日幾鹽水,佢平時四圍走,而家又冇得落地行,又冇野食,佢一見到我地有野食就"嘩嘩"聲咁,搞到我地要偷雞食野....仲口渴到連食藥個杯都搶黎飲.....,到第3日先有得食番野,RAIN好似餓過饑咁,岩岩食完奶又話要再食過.. 又一手攞水飲一手攞住個包...HAHA。食左野,冇嘔同瀉,醫生就比佢出院,不過話仲會瀉同嘔多一兩次....一日唔多過5-6次就唔使再入院...
唉~點知佢一返到屋企就瀉左3次,嘔左一次啦......
而家唯有希望佢快D好番啦,盡量食清D囉~

男爵府

畀面勳章

LOUIS都要快D好番~

首頁

尾頁

跳至