自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

回覆樓主:

呢排都有同樓主差唔多體會,曾經有一個圈子大家好close,小朋友差唔多大,一齊玩到大....最近起了些衝突(唔關政治事),但我發現大家某啲價值觀原來係咁唔一樣,而家已經漸行漸遠了.....
其實朋友都有好多種,有時了解多左,調較返1個大家都舒服的距離便是....
愛是恆久忍耐......

侯爵府

小傑媽媽 發表於 19-7-31 11:52
永遠最愛自己既都只有自己同家人,其他人都只係過客,所以要對自己好d!我都係今年先學識唔好對其他人有任 ...

認同家人先最愛自己,所以我都反省緊我有時係咪忽視左家人。
對朋友有期望係好自然嘅事,但而家我會抽離啲,看輕啲,免得自己心累。

侯爵府

小傑媽媽 發表於 19-7-31 20:17

係我醒覺得太遲,將所有心思同感情放左係一個不單止完全唔 ...

咁你真係傷喎.....
我雖然冇你咁大件事,但我果個好朋友係經常口中掛住點錫我啲小朋友,但雙方起左衝突佢竟然不加思索就推罪名在我孩子身上,我覺得好心寒

侯爵府

小傑媽媽 發表於 19-7-31 20:34

有時人性真係好醜惡,我本來都唔相信嗰個人會咁對我,唔係 ...

係,家人先係最值得花心思時間同愛去對待嘅人 我都有呢個覺悟了

侯爵府

小傑媽媽 發表於 19-7-31 20:44
我曾經為左嗰個人同最最鍚我既老公嗌交,係我冇顧及佢感受,我好內疚,希望我唔會醒覺得太遲 :pit ...

never too late 你仲有大把時間愛錫返老公,有時正面啲睇,呢啲過客更讓自己睇清誰是最愛

首頁

尾頁

跳至