烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 monkeyyyy 於 07-8-11 23:31 發表

唉 .... 咁我諗我今次又要敗家囉 !!! :-( :-( :-( :-(

高速煲梗係好用啦, 又快又慳時間又慳煤氣費,
我舊年買 $1700, 依家賣 $2200,
3/9 正價再加 $300, 你話係咪要買襯手 ??

如果唔係信得過佢 ...

買la買lar~~

高速 pan 2.5L都好方便,我獨立買左佢就唔抵lar..成$1588(already 8折). 我冇買套裝,因為我本身已有高速煲.

男爵府

原文章由 monkeyyyy 於 07-8-12 08:14 發表

係喎 .... 你好似有 lago 既雙耳鍋架啵,
好唔好用呀 ????? 會唔會淺過頭呀 .... 魔鬼 ???

yes ar~~

but fissler pan 深dd lor...

男爵府

wok黎講呢, Lago會多用途d...佢煮野唔洗炒之外,佢可焗雞(唔係成隻果d),焗pizza,焗蛋糕,焗疏呼喱.
佢個蓋design獨特,不銹鋼蓋,形成1個對流,加快食物快熟. 呢個wok煮野,唔洗睇火,睇d煙出就代表熟哂!.
另外同1wok可炒2樣食物. 1邊炒西蘭花,1邊炒雞柳,肉片都冇問題.唔洗分wok煮,夠哂方便!

男爵府

原文章由 monkeyyyy 於 07-8-12 22:40 發表
beautypinky

乜你重記得我就真 !!!

因為我依家用緊果 d 吸油鑊, 初時以為好好用,
但後來我有一日用萬潔靈洗鑊,
見到 d 水係啡色既, 我先識係到諗 .....
呢 d 究竟係咩水黎既呢 ...

amway d pan, wok都出名gar...

佢個brand叫"Queen".

男爵府

原文章由 kiukiubb 於 07-8-13 09:53 發表
hello PRETTY2036

我想問下個高速pan 2.5L 好用嗎 ? 可否當普通煎PAN或炒野呀 ?

THANKS !

ok gei...但我炒2人野免免強強.但炒菜唔夠lor..i think 4.5L fissler pan is more better. but 4.5L 冇得獨立買lor..only 2.5L.

男爵府

原文章由 kiukiubb 於 07-8-13 10:16 發表

ic , 其實我有LOG的PAN和5L高速煲 , 不過我覺得PAN好淺 , 可以想問下2.5L好唔好用

要深, i prefer lago 5L. 2.5L炆20牛腩,10隻雞翼都ok lor (but真係檔pan用).

男爵府

原文章由 BeautyPinky 於 07-8-13 20:58 發表

我唔知原來amway都係名牌bor....我以為fissler勁DY麻, 一個高速煲都要2千幾蚊!

不過我睇過logostina示範個鑊都勁下...鑊..你就一定要買嫁la, 我諗你的確好難決定到

amway唔會响百貨度promote,所以唔多人識,但amway member 會知,amway會有示範.

男爵府

原文章由 monkeyyyy 於 07-8-13 22:59 發表

你 d 形容詞真係笑死我啦 !!!!

我都好欣賞佢 d 形容詞~~

男爵府

but 耳仔都係不秀鋼,都好辣手wor~~

$13xx,都抵用既.

首頁

尾頁

跳至