美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

樓主,我都好鍾意化妝,返工都會化,你講得啱,好少人可以傾到呢方面嘅話題,因為好多人都唔化,但我唔理,我自己鍾意我會照化,有時都會引來一啲批評,可能人地覺得你大注重外表,太貪靚或淨係掛住扮靚唔做野等等,唔化妝嗰啲人又會覺得你太姿整,自從疫情之後無得查唇膏真係少左好多樂趣,宜家轉左專攻眼妝,我都買左好多eye shadow,好開心你開哩topic可以一齊分享

大宅

bertcat123 發表於 22-3-17 12:17
眼線筆我只能用液體眼線筆, 其他化到七彩, 最鍾意日本品牌如D Up, Love liner, Kiss me
...

我油眼又係只能用眼線液筆,最中意用kiss me平靚正,用過無數咁多支

大宅

bertcat123 發表於 22-3-28 11:18
係, Kiss me最新出果支好正!

邊支呀?我用開呢支都好好用

大宅

Tiara0121 發表於 22-3-28 13:19
其實唔知點解好多人都會咁諗,但化妝定唔化妝係個人選擇,等如有紋身/食煙唔等於係壞人,呢個只係人地選擇 ...

大宅

Tiara0121 發表於 22-3-28 13:19
其實唔知點解好多人都會咁諗,但化妝定唔化妝係個人選擇,等如有紋身/食煙唔等於係壞人,呢個只係人地選擇 ...

鍾意打扮化妝會令自己開心,何樂而不為,使乜理佢地講乜,襯可以扮靚嘅時候就扮,唔通老咗先來扮?唔明點解啲有d人可以不修邊幅咁走出街

大宅

Tiara0121 發表於 22-3-29 14:47
我有時都會唔化妝出街,重點是人地化唔化妝都應該尊重。
其實不論男女,就好似一本書咁,你外面個封面唔乾 ...

基本整齊清潔一定要

首頁

尾頁

跳至