自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我朋友個同事,重來冇提過自己結婚同生仔(但係個個都知)。有個同佢好friend旣爆嚮口,話佢初初識佢老婆時講好多大話,例如明明中學畢業後一直做緊呢間公司,但就話自己做另一間。後尾結婚前先話自己𨍭咗公司(一直做緊果間)。

佢驚穿㷛所以重來唔會比老婆見自己同事,亦專燈同老婆講另一個放工時間驚老婆黎公司接佢。

咸蛋三寶飯    發表於 15-12-31 11:01

大宅

引用:咁樣好辛苦者咩原因要講大話呢

原帖由 Flowerpig 於 15-12-31 發表
咁樣好辛苦者

咩原因要講大話呢
因為佢初初識佢老婆係唸住玩玩吓,驚佢知道咩職業所以呃佢話自己做另一間公司,後尾發覺佢老婆身家同人工有番咁上下唸唸下都係私有化好過,但又唔可以話以前呃過佢破壞自己型像,咪話自己轉咗工去呢間公司囉(一直做緊果間)。

wcpcelia    發表於 15-12-31 11:07

大宅

引用:佢老婆唔覺怪咩,無奶油咁耐都無同事朋友聚

原帖由 808280 於 15-12-31 發表
佢老婆唔覺怪咩,無奶油咁耐都無同事朋友聚會㗎
平時放工一夠鐘就一支剪咁走,但有時又專燈遲走。d同事就估佢老婆黎接佢所以遲d走避開班同事。

我地依家gathering最開心就係聽下有乜新笑話聽。

大宅

引用:又一個賤男人

原帖由 fivebeanrice 於 15-12-31 發表
又一個賤男人
包裝得好就係好老公。

開頭識佢老婆就懶清高。後尾分咗手識咗大陸妹,但要貼錢。識香港女仔冇樓又人工唔高。最後唸唸下都係返手追番呢個,貪佢有米又聽話。

大宅

引用:有班咁八嘅同事無需要帶另一半俾佢哋識

原帖由 晴雯 於 15-12-31 發表
有班咁八嘅同事無需要帶另一半俾佢哋識
辦公室係咁嫁啦! 你越神秘人地越有興趣。

大宅

引用:我有個舊同事,前幾年打算結婚,原本請我地

原帖由 Kanny_yan 於 15-12-31 發表
我有個舊同事,前幾年打算結婚,原本請我地去飲,但結婚前一個月佢爸爸走咗,最後無擺酒,齋註冊,我地有照 ...
奇!!! 過年有冇派利是?

大宅

引用:我老公都係無見過我朋友,從左結婚個日,我

原帖由 Jas.mm 於 15-12-31 發表
我老公都係無見過我朋友,從左結婚個日,我覺得無問題,因為大家都有自己圈子,我唔太中意介紹我啲朋友比佢 ...
你可能只係睇標題,其實重點係唔可以比老婆見公司同事因為之前講旣大話會穿煲。

大宅

引用:男人唔一定需要識女人嘅朋友同事,但女人就

原帖由 願我能 於 15-12-31 發表
男人唔一定需要識女人嘅朋友同事,但女人就盡量去見下面,始終知道下c6朋友同同事係咩人會好點

...
所以另一半拒絶比佢接觸自己同事必有原因。

首頁

尾頁

跳至