想生BB

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 siufung 於 09-6-29 19:51 發表
人地話6週開始, 我真係好準時....
兩日前開始一日嘔3,4次.... 就算嘔完都唔係冇野... 胃仲係想嘔, 不過冇可能不停咁嘔....
乜胃口都冇... 好辛苦....
請問有乜方法可以冇咁辛苦?
食話梅已經冇乜用....
點算?? 仲要 ...

siufung,

忍耐下啦, 我又係6W開始嘔, 直至12W停止, 你要小食多餐, 盡量唔好食太多流質食物, 例如粥, 面, 因為呢類食物食後會係胃部發漲, 會增加嘔o既機會架, 我知嘔係好辛苦, 但換個角度睇, 你有嘔, 代表小b健康成長緊, 未嘗唔一件好事呀

伯爵府

原帖由 siufung 於 09-6-29 21:38 發表
ck鼠鼠
多謝晒你....
即係仲有個幾月,都好....希望唔使好似有0的媽咪咁, 嘔到7,8個月啦....
唔該你提醒... 我仲以為食0的流質野易入口0的添...
我都聽講有嘔唔係壞事....
雖然辛苦,但可以懷孕, 已好滿足, 少少唔舒服 ...

siufung,

每個人嘔o既時間不同, 有長有短, 希望你盡快脫離嘔o既日子啦

我果時嘔到無晒胃口, 以為食面, 濕濕地易入口d, 點解食2啖已經對住碗面好似誓願咁, 後來又問過醫生, 原來有嘔o既時候, 真係唔好食太多流質食物, 我係最近呢個幾星期先敢再食面咋

伯爵府

原帖由 siufung 於 09-6-29 23:07 發表
而家你過左3個月, 開始係蜜月期喇...
有番胃口食中意食0既野喇....
我都好想快0的過3個月呀... 始終而家個心仲係唔係好定咁....
我7月3日會去照, 到時只有6week幾日, 好驚仲未照到心跳...
你係幾時開始照到心跳0架? ...

siufung,

我7w去醫生到時已照到阿b心跳, 見到mon度有個位閃下閃下咁, 都幾得意架

你都好快到3個月架喇, 尤其照到阿b心跳後, 就會覺得d時間過得好快, 希望你都快d進入蜜月期啦

首頁

尾頁

跳至