跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章

我聽日去照呀,想問你地係咪肚面度照傢?其實小B而家應該有幾大呢?因為我見有D媽咪用cm計,有D只係幾mm

伯爵府

畀面勳章

原文章由 catmervin 於 07-11-11 16:09 發表
catmummum,
如果week數細,可能會用陰道照,
睇下個胎係唔係生在子宮內,排除宮外孕,
不過一般,有6week以上應該都會在肚上照的。
我照o個時9week6day,咁有3cm大,個胎囊就有4.5x11cm左右,
我都係排卵遲,個醫生仲話我個小 ...
我聽日照完會返黎分享傢,唔該晒你 catmervin!

伯爵府

畀面勳章

catmervin,我尋日照左喇,不過我上黎想留言又留唔到,因為我m好唔準,所以要等下次有得見醫生先可以準確話我知預產期同小B D野,不過尋日姑娘同我照同我之前因為一次急症照過就已經可以見到小B心跳,姑娘估計應該9w,不過,我尋日無端端又有見紅,仲要搭車走出去產檢,真係好驚好擔心呀,我問姑娘其實有無藥可以安胎,姑娘話政府係無傢,因為o個D都無乜用....我返黎抖左成晚,終於後尾變返啡,今朝去廁所都無乜我先無咁驚咋:-(

係呢,catmervin,妳地又點呀?

伯爵府

畀面勳章

原文章由 MiniP 於 07-11-14 17:01 發表
今朝照左呀b, 有26.9mm呀, 隻手同脚都係度郁。 好好笑, 見到佢好開心呀!
哇!咁得意,你小B而家有幾w呀?

伯爵府

畀面勳章

原文章由 MiniP 於 07-11-14 22:40 發表
catmummum,
我9w啦!
我同你一樣都係9w,但我見唔到手仔腳仔郁呀:-(

伯爵府

畀面勳章

原文章由 MiniP 於 07-11-15 13:04 發表
maybe我呀b特別active, 冇瞓覺, 所以睇到, 你下次都會見到架。
希望啦,如果我見到一定好開心!

伯爵府

畀面勳章

我見政府流啡同粉紅但都真係唔肯開藥,我終於都去左睇私家婦產科,不過,個醫生同我傾左一陣,佢都一樣乜野藥同針都無開,佢仲話其實懷孕期頭幾個月有少許流係正常,只要唔係月經咁鮮紅同多就係正常ok,叫我唔駛擔心,佢話有好多醫生會開都係等你安心其實係無實際作用,所以免得過都唔駛無端端去用藥,講真,聽完佢講我都安心左些,唔知有無其他媽咪有咁的經歷呢?

伯爵府

畀面勳章

原文章由 catmervin 於 07-11-16 19:26 發表
catmummum,

可能你小b係懶瞓豬囉! 在媽媽個肚太舒服啦!
唔使擔心架!
catmervin,希望係我個肚腩夠厚佢當大被窩咁大覺訓所以唔多郁啦!:loveliness:

伯爵府

畀面勳章

原文章由 catmervin 於 07-11-16 23:13 發表
既然專科醫生都咁講就唔使怕,
而家應該無咩事就好啦!:-P

我都有個大肚腩,小b過冬實無問題啊!
hehe...我都係咁話呀 catmervin! 係呢, catmervin,妳住邊區傢?:-P

呀,仲有呀,如果有其他sis有我類似情況都唔好好似我咁太擔心自己嚇自己喇!

[ 本文章最後由 catmummum 於 07-11-16 23:22 編輯 ]

伯爵府

畀面勳章

原文章由 catmervin 於 07-11-17 12:33 發表
我住天水圍呀!
都係最近先至搬去,因為我在天水圍返工。
你呢?
係呢!其實你係唔係鐘意貓架?因為我見你個名係catmummum...
我就好鐘意貓,不過我無養呀,只係見到貓就好興奮咋!
...
我住大埔傢,我好鍾意貓狗傢,不過就無養狗,貓而家就有3隻,點解妳咁鍾意唔養?妳有機會見到應該會幾開心!

伯爵府

畀面勳章

原文章由 catmervin 於 07-11-17 18:39 發表
你同catmummum都有養貓貓,
遲d又會生「鼠」bb,咁怕唔怕d貓貓蝦佢呀?
哈哈!我同我婆婆講下年係鼠年,佢幾可愛,佢話:哈哈!咁咪貓捉老鼠!

仲有呀,妳地都係遲排卵少少o者,我第一次因為入醫院仲驚呀,醫院個醫生話我細左足足成3個星期,好在之後再去照超聲波佢大的速度計返size係o岩同見到心跳,同我本身呢兩年D M都好亂,所以先無咁驚咋!:-P

happymami833,歡迎你呀,我要下星期先準確知道幾時預產期同其他野呀!

[ 本文章最後由 catmummum 於 07-11-27 18:50 編輯 ]

伯爵府

畀面勳章

原文章由 happymami833 於 07-11-18 02:29 發表

係呀!我都係咁諗,貓促老鼠都幾得意呀!
catmummum,好期待呀!咁你知道預產期就話我地知喎!
我下星期見完醫生就知傢喇,到時話你知丫!

呀,另外,我想問我而家食緊自己買惠氏o個隻食,唔知係咪真係夠呢?

伯爵府

畀面勳章

原文章由 happymami833 於 07-11-21 01:53 發表

係呀catmummum,我同你都養貓,你有冇諗過抽血驗弓形蟲呀?我就考慮緊,唔知驗唔驗好!
下?我唔知有得驗播,你有無資料我都想睇下!

伯爵府

畀面勳章

原文章由 catmummum 於 07-11-17 18:47 發表
哈哈!我同我婆婆講下年係鼠年,佢幾可愛,佢話:哈哈!咁咪貓捉老鼠!

仲有呀,妳地都係遲排卵少少o者,我第一次因為入醫院仲驚呀,醫院個醫生話我細左足足成3個星期,好在之後再去照超聲波佢大的速度計返size係o岩同見到心跳,同我 ...
happymami833,catmervin,我知道預產期喇,係15/6,但個醫生好求其呀,我差D連小B都無得睇

[ 本文章最後由 catmummum 於 07-11-27 18:52 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至