美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

BBJOJO 發表於 21-4-25 22:15
大家有冇分早,晚霜?
請推介

你幾多歲先
我以前 combination oily
而家大左個底又乾番

我 day cream用清爽d
夜晚會潤d,有時覺得真係好乾仲會加 face oil

子爵府

BBJOJO 發表於 21-4-26 21:10
4中
其實我都想日頭嘅爽啲
夜晚嘅滋潤啲

我成日都轉 skincare, 個人咩都想試
而家用緊 aesop , 夜晚用b triple c , 早上用緊佢地隻 seeking silence for 敏感肌,真係好爽,再加埋防曬感覺剛剛好

aesop都多lotion 揀可以去試下先

同唔係我有時用番 origins 都覺得幾好

子爵府

sk1122 發表於 21-4-27 15:05
我都係呀,好鐘意試野
我又係用緊Aesop , 你晚晚都會用b triple c? 你覺得用完有特別嗎?我就麻麻 ...

b triple c 一定要係有 blend 開佢先可以上面,佢個 texture 係難搞,不過提亮個效果係唔錯,有時加多幾滴個 parley seed 油就仲易 blend 開

最近大愛個 lucent concentrate serum,真係勁light勁好吸收但又補到水,不過係貴左d

body既防曬我有用佢,貪佢有50度出去跑步踩單車都夠,但面既就用開其他好用無轉

子爵府

sk1122 發表於 21-4-27 23:49
我都係呀
用緊你大愛的Serum

我最近用緊2隻,一隻叫ava isa sunscreen serum ,真係搽左好似無搽咁,
另一隻叫 idun all in one , 係Sweden brand ,佢就有少少防曬味,但用左都係完全唔厚身

ava 我係間叫 anothxx beaxty 既小店度買,佢有好多organic brand架,你可以睇下佢ig , 有埋d客既review 好多都唔貴

idun我就係間專賣 Sweden 野既鋪睇到果時買

首頁

尾頁

跳至