自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

Goldilocks 發表於 18-12-29 15:31

其實都未買機票,都無話一定去邊,都要先格下價啲機票 ...

你係咪無預算上限,無就边樹都無所謂。。有就不如講下心目中預算多少$。
老實,依家book今年CNY,仲要滑雪,又無經驗唔知去边樹滑,真係太遲,好貴,亦難book教練。
最貴北海道、平小小去本州新潟,長野,韓國,再平d就去哈尔濱,北大壺,長白山,北京。
一係去join團中間住一、兩晚滑雪。

珍珠宮

Goldilocks 發表於 18-12-30 01:31
希望可以係$6K-7K,睇左咁多位jm ,可能真係join 啲一兩日團化算啲。

CNY, 6-7k好纹水, 日本已唔駛點唸,計埋機票呢個budget club med都可能只玩得兩日就冇哂。。。時間有限,建議你主力找韓國旅行團留兩、三晚滑雪那些,或北京仲有d機。

珍珠宮

Goldilocks 發表於 18-12-30 08:44
謝謝你,我同家人相量一下,多謝你地比我的意見。

就算你好彩找到旅行團去滑一、兩日,中間好慳家都好,你要有心理準備埋單总計CNY应一定不只7k一個人

珍珠宮

232 發表於 18-12-31 08:09

thanks!

大部分大雪場都總有一間甚至兩間ski in ski out 嘅酒店。唔駛特別想邊個地方有ski in ski out resort。
好似北海道二世古,好幾間酒店都係ski in ski out...不過房價一定貴過周边要行十至十幾分鐘路程的酒店。日本本州,韓國也有好多類似resort

首頁

尾頁

跳至