自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆樓主

由佢啦,四月大改革移民政策後要拎澳洲身分難左好多,當空姐傻左俾佢呢個又唔係 pr 又唔係 citizen 既人拎單程機票上到機佢都係得個磨字,磨夠 visa 唔肯走黑埋仲好,捉到踢走 5 年內唔可以再用任何 visa 入境

叫佢去老美啦,果邊對黑市居民好好多,不過唔知而家侵侵當家係未仲係咁玩法
優悠在澳洲

伯爵府

leehimhim 發表於 17-6-18 03:29
457工作簽證今年已廢除

我覺得呢次真係做得好,斷左呢個 visa 等班人唔好再混水摸魚

入籍條件難度大大提昇又係一件大好事,以後唔會再有講英文講到一舊舊 / 唔認同澳洲價值觀既人可以拎 citizenship 同人講自己係澳洲人

伯爵府

Jessie688 發表於 17-6-18 10:27
人各有志,澳洲大把黑工,我識得有黑工重好有錢。香港黑工都唔少,唔覺得一定好似呢度有d人講到咁恐怖。 ...

我住左咁耐真係未聽過好人好姐有 pr 既會打黑工,我識親打黑工既都係 students / backpackers,叫得黑工當然係俾人 underpaid 我知既打黑工又揾到既係 d 農場工頭馬拉人越南人,係賺得 ok,但捉到罰款加送走 5 年內無得再入境澳洲加從此入境任何國家都會俾人問點解會俾澳洲 blacklist 左你,影響自己一世,香港又唔係第三世界無得食無得著點解要搞到去外國做黑工咁淒涼?
優悠在澳洲

伯爵府

大豬既老婆 發表於 17-6-19 09:27
就算美國,黑工都唔會有office請啦!你估人地傻㗎咩,普通無特別技能既文員一街都係,點會請黑工咁白痴。
...

樓主口中個女人講得婉轉,但其實點睇佢都係打算腿張開賣身換 PR,好明顯佢唔知一個道理就係咩質素女人會自然而然地配返咩質素既男人,咁既心態加身勢佢只會配返個低質 white trash

優悠在澳洲

伯爵府

Catvole 發表於 17-6-19 20:18
Sorry 就算10年前都冇乜可能。佢就算tourist visa黎到澳洲打黑工,佢都冇可能留低超過一年跟著仲結埋婚。 ...

我都唔明點會無 pr / citizenship 單程上到機,幾多年前都唔合理,個女人吹水有野無講到

同埋呢種女人就係典型 giving asian women bad names 既一分子,不如直接放自己上 airmail bride webpage 等人 bid 啦
優悠在澳洲

伯爵府

zxzx 發表於 17-6-19 23:19
以前就係大陸妹入境後痴鬼結婚留低。大陸男就攪大華人女既肚而留下來。見太多了。
估晤到現在是港女用呢招 ...

以前班華女目標多數係淫蟲 style 老鬼佬,為身分就算自己明明年輕貌美俾人一樹梨花壓海棠都在所不惜

我最近行出唐人區發現有多左年輕既睇落又梅又毒既鬼仔拖住完全唔靚既華人女 ( 女既好多睇落似港人樣 ),個種毒男格行步路都縮縮下係典型係學校會俾人 bully 無鬼妹會彩佢果種 weirdo,同澳洲本身要求男人 strong and tough,sociable 完全沾不上邊,其實就好似而家好多香港男人追唔到本地女人轉向追有心落香港既大陸女,女既想要身分咁未一拍即合,只係外人一睇其實都幾揚幾明顯下 ( 我信其中會有人係真愛既 )
優悠在澳洲

首頁

尾頁

跳至