時事熱話

跳至

首頁

尾頁

男爵府

samwong2016 發表於 19-11-2 09:38

你意思係

你啱,真係有好多你地口中的藍絲打算移民。呢班人之中有好多都係有能力及有專業知識。

呢個立立亂的香港缺乏人才同專才, 將會好難同人競爭

男爵府

kiwilau 發表於 19-11-2 09:52
即係無能力啦, 扮正義, 死癈柴.係度吹水, 又無錢,又無能力, 只識對鏡自撛,死癈柴
我無諗過西方好, 我無能力 ...

你唔好理佢啦,你同佢地黃到出汁的人去淨論係晒氣。成日講咩200萬,大佬,香港地有700萬人呀,佢地都唔係代表晒全香港啦。

再者,佢地口中的200萬咪支持撒回條例,唔係支持暴力同破壞社會囉。我有朋友係和理非, 佢同我講話而家係無得講唔支持佢地,驚俾人圍,返唔到轉頭。

男爵府

happymeal2002 發表於 19-11-2 11:51
你應該理性討論而不是人生攻擊,大部分反政府同警察都有能力離開香港,除非你認為律師醫生冇能力(emoji), ...

有兩班唔同層面的人

- 有d本身有2本護照,香港亂左可以返去另外國家 / 計劃緊移民

- 有一班走唔到,無論香港變成點都要係香港繼續生活

咁走唔到果班人好唔鍾意搞亂香港,然後拍下pat pat就走果班人都好正常喎

男爵府

happymeal2002 發表於 19-11-2 12:32
正確,所政府高層包括林太同謝生最鍾意攪亂香港,轉頭就拜拜,佢地個個都有外國護照
...

啱,不過有班搞事的都有外國護照,包括何CC。

男爵府

samwong2016 發表於 19-11-2 23:27
講良知個時
你地講人數
講到人數時

都唔知你講乜 你講黎講去咪200萬+1!你d良知係可以私了打到人半死,下下打頭同用鎚仔打菠蘿蓋、破壞交通燈令到視障人士過唔到馬路、破壞港鐵站無障礙設施令到殘疾人士非常唔方便、掟汽油彈燒鋪、set road block 打劫⋯⋯你呢個良知係用咩構造?

你咁唔滿意你都可以移民架,做咩葡萄人地啫?

男爵府

kiwilau 發表於 19-11-3 09:42
佢地特色面皮厚, 無自尊, 個個都認自己叻, 歪理當真理, 見到佢地都內心會發笑,
...

駛咩理佢地呀,成日覺得藍絲係低學歷 、低收入、無分析能力同腦殘黎自 high! 淨係呢點就知佢地有幾高啦。我公司d 大老闆係專業人士,高學歷高收入,有d可能有2本護照,但人地係藍,什至深藍囉 無可否認黃絲都有好多係高學歷高收入,但唔知佢地用咩黎量度藍絲係無呢班人。

首頁

尾頁

跳至