想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

lammi2012 發表於 13-6-10 14:35
唔使咁擔心喎,擔心幫唔到乜,be positive!!可能真係遲排卵o者,你due day即刻check到bing ...
10個WEEKS先照到心跳?

我琴日去睇, 佢用我上次PERIOD完日子計話應該有8 WEEKS,
但係細未有心跳~
不過我一個幾月至2個月先黎一次M, 佢話都有影響.....(唔知係唔係)
又或者BB長唔大~

別墅

pig.apple 發表於 13-6-11 13:00
我上星期五照,胚胎size 0.5cm, 超聲波話係6w5d,未有閃閃

我本身有卵巢多囊,cycle唔多準。所以用上次m第 ...
我同你似WOO, 我都唔準, 一個幾月至2個月先黎M
琴日醫生講野嚇親我呀~~~~話咩有機會長唔大~胚胎size 0.359cm

別墅

引用:Quote:limi29+發表於+13-6-11+13:30+10個WE

原帖由 lammi2012 於 13-06-11 發表
遲排卵 / 長唔大 2樣都有機會,但呢d你都控制唔到架,唯一可以做既事就係放鬆d,心情好自然身體好~身體好就 ...
佢叫我24號再睇,

但黎m超唔準是否都影響排卵?

別墅

黃c9 發表於 13-6-11 14:16
你地不如試下每朝食兩隻烚蛋白,我自confirm bingo後每朝都食兩隻蛋白,昨日照6w2/4d,亞b有0.57cm,上個星期 ...
多謝你呀, 我都要試下先~!

別墅

pig.apple 發表於 13-6-11 14:15
Cycle長,即係排卵比一般人遲,所以b size比用last m 計出嚟嘅週數少都好正常。我個中醫話子宮比較寒嘅人cy ...
我希望真係咁, 因為琴日醫生咁講完我心情又唔係太好了......

別墅

回覆 kimori 的帖子

佢用我上次PERIOD完個日計(15/4) 話應該係8 WEEKS啦,
我話我M一向唔準, 通常一個半月至兩個月先黎,
同埋今次係新婚後, 我冇特別計排卵的,
佢照個LONG有0.359CM
但佢話細,佢話可能我排卵期唔定,一係長唔大

聽完之後好擔心~~~~

別墅

kimori 發表於 13-6-11 15:29
回覆 limi29 的帖子

我last M仲早過你呀, 6/4, 我照胎囊得0.52cm所以都係細, 你試下好似上面jm講每日食兩 ...
你已有閃閃? 但你大我好多.... 我LAST 係15/6

別墅

kimori 發表於 13-6-11 15:45

我未有閃閃呀, 星期五再照下有冇, 所以宜家都擔心呀...
你M一向好準嫁???

別墅

引用:回覆+limi29+的帖子準呀,+28-30日就黎架喇

原帖由 kimori 於 13-06-11 發表

準呀, 28-30日就黎架喇
我超唔準,一個半至兩個月先黎,

你第一胎幾時有閃閃?

別墅

kimori 發表於 13-6-11 16:21

第一胎7wks見到閃閃架喇! 上胎真係完全無問題, 點知今胎令人咁擔心 ...
我老公就安慰我話我自己M唔準, 排卵可能都亂,
所以計唔到準週數,

頭先諗起再打俾老公又喊左出黎~

別墅

引用:你地幾位都要加油,我day32+經血液confirm+

原帖由 黃c9 於 13-06-11 發表
你地幾位都要加油,我day32 經血液confirm bingo時,醫生幫我做陰照話胎囊隔離有血係到仲要唔少的,當時醫 ...
睇黎食蛋白真係有用,你一日食幾多呀?

我宜家仲係緊張呀,真係要加油!希望係我自己m超唔準影響啦

別墅

引用:回覆+limi29+的帖子你M唔準又真係好難計得

原帖由 kimori 於 13-06-11 發表

你M唔準又真係好難計得準個日子架, 我上次照完都唔開心, 不過你無特別唔舒服既話就當b ...
佢宜家連weeks數都續難confirm,我有點自責

別墅

引用:回覆+limi29+的帖子我咪每朝食兩隻烚蛋白果

原帖由 黃c9 於 13-06-11 發表

我咪每朝食兩隻烚蛋白果個jm,我今日開始食埋芝士,kaka
哈哈傻左添我,芝士我唔受得

首頁

尾頁

跳至