影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

大宅

好奇怪唔知點解呢度無人開被告人嘅post!

真係好好睇囉!!

大宅

放張人物關係圖响呢度先!

大宅

正劇要等多日,暫時睇吓花絮先~~

【池晟吧中字】花絮-朴政宇檢察官因妻子尹智秀不倫夫妻吵架

http://www.tudou.com/programs/view/rTGc7LR-K3Y

ALAL    發表於 17-2-4 19:29

大宅

澍媽 發表於 17-2-5 17:40
不嬲佢演技超正,就係見到有佢同池城,我才開來看,
嚴基俊係女人的香氣,是做好人,都做得好好,個人幾欣 ...

嚴基俊Dream High裡面做超級大好人,我只係睇過佢演嘅呢套劇,所以今次第一次睇佢做咁變態嘅奸角,又真係忠又得奸又好得喎!

大宅

htts 發表於 17-2-7 09:55
昨晚好似找到女女嘅body

好多人估緊個女未死,希望真係未死啦!!

大宅

htts 發表於 17-2-7 21:20
如未c? 咁去左邊呀?

我都想知有無死到呢!!

大宅

ALAL 發表於 17-2-7 20:40
池生個樣好反D啦,吳會成日哭,努力破案

你放心,今晚呢集池生喊得仲多,連我都忍唔住同佢一齊喊!!

ALAL    發表於 17-2-8 08:17

大宅

回覆樓主:

《被告人》官方tvcast更新

[拍攝花絮]朴政宇,終於見到夏燕了...?

http://video.weibo.com/show?fid=1034:95f2739129b7d6fd09cb3a66dedd534a

ALAL    發表於 17-2-13 11:05

大宅

《被告人》收視突破20% 遙遙領先月火劇

週一週二的月火劇收視戰況,本週依舊由SBS的《被告人》遙遙領先其他兩台,穩坐收視寶座。

昨日播出第7集的《被告人》,AGB的全國收視已經突破20%,收視大漲2.3%,收視成績為20.9%,首都圈收視率22.4%。收視成績更是超越上一檔《浪漫醫生金師傅》第7集的18.8%,讓SBS接連兩部月火劇蟬聯收視冠軍。

MBC古裝戲《逆賊:偷百姓的盜賊》本週下滑1.6%,AGB的全國收視為10.7%,首都圈收視率10.9%。KBS的《花郎》,AGB的全國收視為8.2%,首都圈收視率8.6%。兩部戲劇的收視都只有《被告人》的一半成績。

試著修改劇本的tvN《內向的老闆》,昨日AGB的全國收視成績為2.131%,比上週上升接近1%。

《被告人》AGB全國收視率記錄
第1集 - 14.5%
第2集 - 14.9%
第3集 - 17.3%
第4集 - 18.7%
第5集 - 18.6%
第6集 - 18.6%
第7集 - 20.9%(目前最高記錄)

http://www.koreapopnews.com/2017/02/defendant-ratings-ep7.html

大宅

matoba 發表於 17-2-14 16:55
我唔sure, 但點解個電話係敏浩打來嘅鈴聲? 如果個係聖圭, 無理由敏浩會俾佢用佢電話架, 因敏浩其實係要 ...
我唔sure, 但點解個電話係敏浩打來嘅鈴聲? 如果個係聖圭, 無理由敏浩會俾佢用佢電話架, 因敏浩其實係要2母女C 架喎。 仲有, 當時聖圭好似已收左監? 好似無講係用敏浩個電話打去呢! 呢度應該係話個獄長電話嘅鈴聲令到正宇諗返起佢同夏燕通過電話,有人威脅佢如果要夏燕無事就要坦白(即承認自己殺咗家人!) 所以就有咗嗰度告白視頻,即表示正宇終於記起自己唔係兇手,係被迫承認嘅!

果個心理dr係咪真幫政宇架? 但敏浩有找過佢。個心理醫生應該係幫正宇嘅,敏浩搵佢係以一個病人嘅身份(當然係用咗阿哥個名車善浩),同個心理醫生講自己失咗某段記憶之類,其實係想知道正宇失憶會唔會連佢都忘記埋。至於點解搵埋同一個醫生就唔知喇!

仲有果個女人, 找敏浩果個, 乜人? ex lover? 呢個女人應該係阿哥(死咗嘅車善浩)嘅情婦,車善浩嘅老婆原本係細佬車敏浩嘅女朋友。

敏浩媽係咪真係失憶? 應該係有老人病,唔係失憶啦!

大宅

matoba 發表於 17-2-14 18:14
我諗我上面搞錯咗佢兩兄弟個名, C 咗果個呀哥同果個女人係 ex lover, 而現在在生嘅弟弟係好鐘意哥哥個老 ...

你終於搞啱返兩兄弟個名喇!
個阿爸係知道個仔殺咗自己阿哥,但無奈佢得返呢個仔,所以要幫佢隱隱瞞,阿爸絕對係俾說話個仔聽,要佢小心D,之後好可能會有大麻煩。

大宅

第9集預告:車敏浩毛骨悚然的微笑......."就那樣殺了的話多沒意思啊!"

大宅

htts 發表於 17-2-15 09:09
今集我覺得麻麻, 找戲來做, 善浩情婦出一集就瓜左, 咁唔使安排呢個角色同捕佈局啦.

但敏浩真係super變態 ...

其實編劇係想利用殺死阿哥情婦俾妍熙知道而驚到醉駕撞到人嘅情節,咁敏浩就可借機幫佢老婆頂醉駕罪而入獄,就有機會親自試探正宇係唔係真係失憶唔記得佢吧!(雖然我都覺呢個男2入獄meet男1嘅情節好搞嘢,不過呢個就係編劇諗到,而我地唔會估到嘅安排囉!)

大宅

htts 發表於 17-2-15 09:35
佢要入去, 是但做D 野都可以入監, 佢又攏絡左監獄長, 唔使加呢個佈局都可入監架! 反之, 我覺得 ...

我相信編劇唔只利用呢個情節為敏浩入獄鋪墊,而且仲係為日後嘅劇情發展而咁寫。要到最後先知呢段係唔係真係無謂吧!我仍然相信編劇會交代好嘅~

大宅

《被告人》收視再創新高 笑傲月火劇

SBS月火劇《被告人》昨日播出第八集,收視再創新高,持續笑傲領先收視王座。

昨日播出第八集的SBS月火劇《被告人》,收視再漲1.3%,AGB的全國收視為22.2%,首都圈收視率23.8%,再創該劇的新高記錄,比較上週收視,本週收視成長了3.6%。這是池晟除2007年《New Heart》以來最佳的戲劇收視成績,《New Heart》當年寫下最高33.4%的好成績。

MBC的《逆賊:偷百姓的盜賊》昨日AGB全國收視為10.6%,較上集下滑0.1%。KBS《花郎》昨日AGB全國收視為7.7%,下週即將播出最後兩集,將由《完美的妻子》接檔播出。

《被告人》AGB全國收視率記錄
第1集 - 14.5%
第2集 - 14.9%
第3集 - 17.3%
第4集 - 18.7%
第5集 - 18.6%
第6集 - 18.6%
第7集 - 20.9%
第8集 - 22.2%(目前最高記錄)
http://www.koreapopnews.com/2017/02/defendant-ratings-ep8.html

大宅

Domokakaka 發表於 17-2-15 17:16
敏浩入獄呢part好怪下
正宇都判死刑啦
有必要代老婆坐監試探正宇嗎

呢度可能解答到你部分問題:

http://m.weibo.cn/3986147355/4075176477672342

【SBS《#被告人#》第8集直播——車敏浩殺死了政宇妻子~】
政宇完美偽造了所以自己殺人的證據:擦掉了家中的腳印,把刀染上了妻子的血並印上了自己的指紋,燒掉了家中的照片,故意留下了一張妻子和一個男人背影的照片在地上……
政宇說自己不可能洗脫掉自己給自己設下的所有證據,他決定放棄上訴,開始準備越獄……
政宇這天突然想起了那天拿刀殺自己妻子的人,那臉分明就是車敏浩……
而車敏浩聽說政宇放棄上訴,他猜不透政宇要做什麼,正好車敏浩妻子妍熙在路上撞了人,他決定替妻子頂下了“肇事逃逸罪”也來到了監獄,和政宇關進了一間牢房……

大宅

回覆樓主:

【新聞】《被告人》方面今日發布@池晟jisung 相關新聞一則,新聞標題:'被告人'中圍繞在樸正宇身邊的好家夥 vs 壞家夥 vs 琢磨不透的家夥(翻譯:echo)
1⃣️'好兄弟',牢房兄弟-牢房房長-密陽-疙瘩-石斑,義氣的部長崔大宏
2⃣️每回惡勢層中的'壞家夥',車敏浩和他的忠誠三人幫-金錫-監獄長-保安科長
3⃣️好像不是正宇篇又好像是正宇篇的'琢磨不透的家夥'-薑俊赫-李成奎-尹泰秀-申鐵植
製作團隊表示:“現在正在討論的人物的性格是已播放的第一集到第八集的狀況而已,這些人和樸正宇的關係將迎來意想不到的瞬間的戲劇性變化,並提醒道:所有的回憶都將回到樸正宇和主動進入虎穴的車敏浩之間的對決,感謝對被告人第二幕熱烈的關心和支持!

大宅

SBS月火劇《被告人》公開最新劇照,劇組表示在即將於明日播出的第九集中將公開月下洞殺人案的始末,含冤入獄的樸政宇(池晟飾)拚湊著一個個記憶碎片,並在第八集末尾想起了車敏浩(嚴基俊飾),為反擊拉開序幕,而即將在第九集中公開的案發當晚的事情也將讓樸政宇更加產生洗刷冤屈與車敏浩奮戰的動機。

大宅

【新聞】‘被告人'公開第九集劇照,新聞標題:'被告人'池晟vs嚴基俊、與敵同寢'曆代級心理戰'預告

絕對沒有交集的兩條平行線的兩個男人,池晟和嚴基俊受到這世上獨一無二的殘酷的同居。

20日播出的SBS月火劇'被告人'第9集中,車敏浩有意接近朴正宇,開始監獄裡生活的危險故事。

公開的照片是與敵同寢的兩個人的生活,車敏浩用懷疑的眼光觀察正宇,正宇則是空洞的眼神和陷入沉思的表情,兩人截然不同的氣息。特彆是在狹窄的空間裡並排躺著睡覺的場景,非常衝擊人們的眼球。兩人隻閉上眼睛,就感覺到渾身的變數,密切注視對方,仿佛下一秒隨時可能發生戰爭。

上周播出了對逐漸恢複記憶的朴正宇,車敏浩的警戒進一步加強。但出乎意料,正宇放棄了上訴。得知這消息車敏浩露出會心的微笑,因為被判刑的死囚,就算恢複了記憶也沒什麼用。之後突發羅妍熙酒後交通事故,車敏浩便趁機放棄上訴,以替妻子頂罪為機來到了月正監獄。

但是,在知曉了車敏浩到來這個事實的情況下,正宇隱藏的越獄計劃能否順利進行。面對面與成奎見面後,朴正宇想起了為了拯救女兒夏燕,自己捏造了殺人證據的記憶。現在為找到夏燕下定了越獄的決心,在尋找方法的過程中,終於記起了案發現場說話的那人是車敏浩。

今後,他們的監獄生活在一刻也無法放鬆警惕的情形下展開激烈的劇情發展。持續刺激和試探正宇的民浩和按耐不住憤怒,尋找反擊線索的正宇。兩個男人的緊張心理戰,觀眾熱烈的期待感上升。

'被告人'第9集於20日晚上10點(韓國時間)播出。

http://m.entertain.naver.com/read?oid=076&aid=0003052423

大宅

SBS更新《被告人》第十集文字預告(翻譯:小C):
“找到方法了”

確認了監控中被拍到的夏燕,俊赫陷入混亂中。從鐵植處得知通過教導所內七個門後就能逃出的正宇開始謀劃越獄。另一邊,向妍熙詢問珍妮弗·李下落的警察找上門來… ​​​​

首頁

尾頁

跳至