懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 作小產出血,什麼好???

試下打電話去荃灣港安醫院啦!今晚我會去睇靳嘉仁醫生!
上星期日我以為m come,但係發覺唔行路&訓覺都無流血,於是試下驗孕,點知bingo,於是上星期三先去睇醫生,醫生立即幫我打針&俾藥我食,星期五我再去睇埋吉叔,年初二開始無野啦!
希望大家都無事啦!

大宅

jojolly,
其實我週數好細,話說我上上星期六(10/2)去做yoga,星期日(11/2) m come,(只得23days)以為早左來啦,點知夜晚唔流,流量比平時少好多,只得一茶匙血,但係發覺有d肚痛,因為之前有小x過,感覺有可能有左,於是用d仔驗孕棒試,點知真係有條淺綫!再用曼仔再試!又有line!
於是上星期三去睇醫生,醫生話我週數咁細未必係! 肚面照u/s見到有d野,但醫生唔肯定,好似有d懷疑我吹水,連我自己都以為恨到short左!所以醫生要我再驗孕,都係bingo!
於是醫生同我打左安胎針&俾安胎藥我食!
昨晚我去覆診,確定照到個胎 (4week & 5days),不過未有心跳!
吉叔係第一次睇,佢話我第一次睇唔知開咩俾我食,我應該bingo前睇佢!d藥好平,about$20幾一包,診金約$120.
除了中西醫,我仲日日冬蟲草花膠湯補身! 而家真係無流血啦!

大宅

prettymothe,
好唔開心聽到你呢個消息!其實我上年3月試過小x,所以只要你身體好番,好快又可以再來過(三個月)!而且我絕對相信,d唔健康既胎係千其唔好留低,如果留低帶俾你好多手尾,所以我那次成日都安慰自己,令自己唔太傷心!
之前那次我一直check唔到有左,但又係流啡,check到時已經太遲,我去政府醫院又係無藥食,所以點解我叫你立即去c+睇!
而家你最重要係攪好個身體,要好似坐月咁補一排!因為我小x之後補得唔好,成日流淡汗&病,後來"的"起心肝&出左錢買左燕窩&冬蟲草,先至好番d!
你遲d可以找個中醫補下. 其實個中醫都話我睇中醫睇得太遲,如果未bingo前睇bingo後就唔會流啡!

jojolly,
不過我覺得係流啡抑或m come都真係好難分!我有時都會以為m come是流啡,不過驗過孕又唔係!
因為我自己試過小x,所以都唔想諗得太長遠.......
希望下個月在媽媽會所07年11月見到你!

首頁

尾頁

跳至