自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

用左廿年直髮夾,Panasonic amika GHD,只能說一分錢一分貨,現在amika 同GHD我都有,效果係GHD比較快靚正,但我也是鬆散型,早個星期潮濕天,我朝早返到公司都要補夾一下,呢種天真係乜夾都無用,過兩日我去做個負離子先

珍珠宮

chuchu789 發表於 22-5-28 19:41
如果不計價錢
請問amika同GHD, 那款效果好啲

GHD效果較好

珍珠宮

chuchu789 發表於 22-5-29 11:58
請問你買水貨定行貨

四年前買的英國水貨

珍珠宮

sze701 發表於 22-5-29 12:35
同你感覺一樣!!!好多人話好用,但唔覺
夾完係順同直,2,3個鐘後好鬆散,髮尾飛晒,搽左髮尾油都一樣。仲 ...

解決髮質問題先,髮尾油對你未必最有效,當然可以繼續用,但我會加強返補濕先,你需要補充水份,用返個補水mask 先啦

珍珠宮

mafa091011 發表於 22-5-29 17:56
1.購買GHD時盒內有一小包防潮包,要一直保存嗎?
2.如果經常用/日日用,你地一支夾大約用到幾耐?
3.夾直, ...

個盒我都無keep , 用完我會放低,完全放涼,工人會幫我包返入個黑色膠套
朝早我會搽少少髮尾油,正常唔係潮濕天,夾完都keep 一日直髮,夾curve 我見我同事都無搽野都可keep 一日
水貨當然無保養

珍珠宮

不離不棄 發表於 22-5-29 18:05
請問補濕Mask有冇推介?謝謝

最近用Pantexx一盒六粒爆水mask 都ok

首頁

尾頁

跳至