夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

好難相處
人地個女都唔願意同你共同進退, 可以話無得搞
小朋友果part, 我好討厭D人識生唔識湊, 將小朋友光豬或裸露, 呢part我絕不容許,小朋友呢種觀念係自細建立, 就好似話比佢知光豬/比人睇/隨處痾係無問題, 呢part我一定會還拖

珍珠宮

Tly2020 發表於 22-6-23 15:11
回覆 Mimmy 的帖子

光豬係兩個月前停咗~又係向前的一大步。但同佢地咁樣搞搞咗成兩年 ...

你有無信心每件事都要糾纏
遲下個女返學仲有大把野嘈

珍珠宮

Tly2020 發表於 22-6-23 16:39
開頭係
後尾閲讀室坐陣,等你通知ok再抹嘢

已經錯, 點解要搞到自己好似工人咁
你都有阿媽生架, 點解要咁樣對自己
老人家知道你要咁委屈, 佢都會傷心

珍珠宮

我位男性朋友都係比老婆情緒勒索, 不斷金錢敲詐, 外父人身攻擊全家
我第一次聽到所有故事時, 第一句問佢"你出面真係無女人? 我真心希望你有"
我咁講好似好衰想人家庭破碎, 但作為朋友見佢日日行屍走肉, 仲衰過做工人, 我就覺得希望你可以有得改變
果陣未有疫情, 朋友個老婆係環保人士, 但就要求所有人同佢一樣環保
冷氣唔比開, 電視唔比睇, 乜都要跟佢做法, 如何離地都要跟, 不過終於都忍唔到了

珍珠宮

Tly2020 發表於 22-6-24 10:54
我太太未至於情緒勒索我,佢都辛苦嘅,佢成日話我唔明佢唔認同佢,我就跟住做但我真係認同唔到你地個套,仲 ...

因為外母覺得我掂完嘅食物佢唔想食

呢句已經難聽過粗口, 如果佢屋企好有錢, 有錢到要你入贅都心甘仲抵
唔係既, 就收皮啦...外母

珍珠宮

cecelc 發表於 22-6-24 14:57
洗衣機咁小事都搞到咁
你同你媽唔應該去飲茶
有乜理由比機會佢媽當面數臭你媽

好彩佢唔要個女, 跟個咁既老母都好陰功

首頁

尾頁

跳至