想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

concat,

幾日冇見你,都有d擔心......你宜家點呀?? 有咩唔開心都要搵人傾下,休息多d!!

我都唔知應該講咩,自己都好擔心小b唔知得唔得...

大宅

gracedolly,

以前都睇過你的messages.....不幸地,本來高高興興同concat一起再bingo,怎料有一樣的結局.....發現是空囊,bb未出現已經判了死刑....現在我在家食藥希望可以排清個胎.....連續兩次小產,真的好難接受! 第一次之後我有食中藥,過了兩次m後再試,試第2個cycle就bingo。xx之後果3次m我都算好正常同準時,而身體都唔覺得差左,覺得自己ready架啦,而且我唔係高齡(31)....結果都係咁!!我係教師(好似你都係?),都好擔心再有會點,份工要用好多體力腦力。

我覺得只要你覺得心理同身體ready,2,3次m後係可以再黎,快d再bingo先可以盡快離開呢個陰影(當然之前check清楚令自己安心d)

大家一齊努力!

大宅

原文章由 JR東日本 於 07-10-5 22:57 發表
heygirl,
你也是教師嗎? 我都是呀!由於小產兩次, 我真的不感想像自己可以在朝8晚6, 全日企, 無餐安落午飯的教學生活中成功把bb生出!

係呀!!今次一有左我已經好小心,盡量坐,點知都係留唔住bb:-(

為左生活冇可能唔做份工or請假休息.....唯有諗健康的bb,點都可以生存到。我第一胎都好順利,冇咩問題。平時都要平衡下,唔好俾自己咁大壓力。

大宅

concat,

我係day35先驗,一驗條線已經好清楚,我係用clear blue同曼仔驗的。再上一次xx,我係day39先驗,當然深色。我有同事驗時係好淺色,最終又係冇左。應該要睇下day幾驗同本身個周期。今次醫生話當條線清楚果日係wk4,點計都係唔得。

大宅

原文章由 wingsasa 於 07-10-12 18:44 發表
我BB歲半,依家plan第二個,7月一試有咗(驗孕棒驗到),是我去醫院驗血才知,但醫生話hormone太低,keep唔到,會同M一起流走。8月我又試and又有咗,7weeks去照冇心跳,9weeks去照ok,有長有心跳,但11weeks去照已冇長又冇心跳了,又係食 ...

其實係唔係刮官先要咁耐復原?? 我都好驚排唔清(食藥),下星期先去照。睇有d case都係7wk照唔到都係有d問題....

首頁

尾頁

跳至