親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

公爵府

nemrak 發表於 17-11-7 17:10
我會於十二月尾由首爾去平昌。打算坐shuttle的,來回程都要三小時。
剛上網看,有說為了冬季奧運會,十二月 ...

我都係聖誕節去平昌。上年去既時候應該座你想座果架3個鐘shuttle, 去Pyeongchang 係唔係? 今年連呢架都冇喇, highway closed左維修for平昌運動會。 要落Incheon 轉車, 最少4個半鐘先入到鳳凰雪場。
如你係Incheon 轉ktx,就約3個半鐘到平昌。

公爵府

baobao18 發表於 17-12-9 11:27
KTX好似未開通?
上網話12月會開通,但未有確實資料
Plan 緊下個月行程都打算去平昌果邊

KTX 22/1/開通了。

公爵府

baobao18 發表於 17-12-10 18:15
請問邊到有資料?行車時間果d? Thx

酒店職員通知我首爾downtown去Pyeongchang 線22/12通車, 重比左個網我book位,你可以參考一下
http://www.letskorail.com/ebizbf/EbizbfForeign_pr16100.do?gubun=1

公爵府

nemrak 發表於 17-12-9 09:11
多謝回覆!咁大鑊?但我已買左shuttle飛,佢又無話停用喎

佢冇左機場直到Pyeongchang 車, 但重有 機場去dong Seoul 再轉車去Pyeongchang 架車。
我book哂酒店先知,而家都煩緊點入同出返機場

公爵府

nemrak 發表於 17-12-9 09:11
多謝回覆!咁大鑊?但我已買左shuttle飛,佢又無話停用喎

你介唔介意話我知你買左邊種車票? 比我參一下多個選擇 我上年座直車架, 今年冇我都唔知可以點入, 唔想落Seoul 浪費時間

首頁

尾頁

跳至